Abbay Abadi Dan Yatt Hamzah Bakal Sertai PAS Malam Ini?

Nampaknya, menjelang Ramadhan yang bakal tiba lusa, Pakatan Rakyat terutamanya PAS menerima satu berita , melalui satu mesej di laman mikroblog Twitter milik pelakon utama filem Leftenan Adnan yang kini menyertai PAS awal bulan ini, Hairie Othman, mengatakan bahawa seorang lagi artis akan secara rasmi mengikut jejaknya malam ini.


Hairie dalam twitnya kira-kira jam 3 pagi tadi mengatakan:Hairie Othman ‏@hairieothman Esok sorang lagi rakan artis perempuan yang akan menyerahkan borang secara rasmi bersama wadah perjuangan kepada TGNA.
Manakala di laman Facebook miliknya pula, Hairie memberi bayangan lebih jelas dengan mengatakan:Esok malam ceramah bersama TGNA dan Dato'
Hussam Musa di Nilam Puri.. Istihar rasmi seorang lagi kawan artis perempuan bersama PAS

Selebriti tersebut akan berceramah bersama-sama dengan Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat dan Exco kanan kerajaan negeri Husam Musa di Nilam Puri.Adalah dijangka bahawa selebriti yang dimaksudkan oleh Hairie ialah bekas pelakon drama siri kepolisan Gerak Khas, Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaeiyah Abdul Manan, 34.

Abby kini bergiat aktif dalam aktiviti yang dianjurkan PAS kebelakangan ini termasuk menyertai himpunan Bebaskan Tahanan ISA di Kamunting, Taiping, Perak, minggu lalu.Tidak ketinggalan bekas rakan sepasukannya dalam siri tersebut juga menempelak Abby kunun mewakili anak-anak polis mencabarnya supaya berdebat dengannya.

Tetapi sehingga ke hari ini AC Mizal masih tidak memberi kata putus berkenaan debat yang dimulakannya sendiri.Bagaimanapun, dalam akaun Twitter miliknya, Abby masih tidak memberi sebarang maklum balas tetapi cuma membalas twit pengikutnya bahawa beliau akan hadir malam ini.
Nampaknya, menjelang Ramadhan yang bakal tiba lusa, Pakatan Rakyat terutamanya PAS menerima satu lagi khabar beliau akan hadir malam ini.

P/s :Sekiranya perkara ini benar, Abby harus tabah dalam mengharungi dunia Politik di Malaysia yang penuh dengan pancaroba. Oleh kerana negara kita mengamalkan sistem demokrasi dan setiap rakyat mempunyai hak untuk memilih mana-mana parti untuk disokong, kita haruslah memandang positif dan berlapang dada mengenai perkara ini. Janganlah Abby hanya untuk mengejar populariti semata-mata, tapi buatlah sesuatu perkara dengan Ikhlas dan janganlah mengganggap orang yang tidak mengikut perjuangan kita sesat. Berdoalah kepada Allah semoga ditunjukkan hidayah dan jalan yang benar  ~ teringat plop ambe Nabi kata ade 73 jalan umat akhir zaman akan ikut tapi hanya satu jalan yang benar dan jalan yang lain adalah jalan ke neraka..di mana kah jalan ambe skrg..hehe..

Artikel Menarik Lainnya2 comments:

roym as said...

73 pintu, 73 jalan yg sampai hanya satu jalan....

Kaki Sembang said...

Hehe..abgrony

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.