Kecoh Pasal Artis Bertudung Merokok..haha

 Kecoh pasal gambar artis Indonesia dalam gambar ini  Zaskia Adya Mecca, kalau korang selalu layan sinetron kt TV3 selalulah ada minah nie selalu pegang watak muslimah yang baik ala-ala Ustazah ler. Memalukan saja perempuan muslimah yang lain bertudung.  Ini kerana  gambar  ini menunjukkan beliau memakai tudung  dan menghisap rokok pulak dengan kawan-kawannya.  serta didakwa juga mempunyai   tatoo.

bagi gua laa dosa bukak aurat tu lebih besar dari hisap rokok tu, rokok ade jugak org kate makruh. Tapi bab bukak aurat haram beb, tiada pilihan..ntah2 yang kutuk pun 4 kotak sehari hisap rokok..kalau pakai tudung dah hisap rokok, cuba korang bayangkan kalau minah nie bukak tudung nth2 hisap dadah ( Nasib baik laa pakai tudung )..hehe..

Pepun x elok seorang muslimah hisap rokok, nampak tidak berakhlak. Masyarakat pun jangan cepat2 membuat hukuman, ntah2 dia tengah shooting filem daa...

Mujur Artis bertudung  seorang selebriti Indonesia. Kalau di Malaysia dah lama dah kena terjah kt Azwan Ali..hehe..

Artikel Menarik Lainnya



14 comments:

Mahanim Suraya said...

Hehe... lawakla. nama azwan ali pun masuk jgk. ^_^

Tinta Asyraf said...

betul tu..do not make a perception unless you know the true story...mapuh kerah bahasa ingeris kawe...

www.QueAchmad.com said...

apa kaitan ngn Azwan Ali? hehehhehe....

Kaki Sembang said...

kemah dah asraf..azwan ali bukan pengacara melodi ke dulu? Hehe

DekNie said...

perampuan bertudung hisap rokok nmpk tak berakhlak kan?? camne plak kalo lelaki muslim hisap rokok?? nak masukkan dalam kategori apa plak ek??

hehhe (^_^)

Kaki Sembang said...

kalau kt arab saudi lelaki merokok kena cerai..hehe

DekNie said...

kat malaysia plak camner?

Tinta Asyraf said...

Kalu lelaki merokok, lelaki cool pada kakisembang...hi...hi..hi....

nurdani said...

sokong komen Deknie. heheh

Kaki Sembang said...

This comment has been removed by the author.

Kaki Sembang said...

Susah nk jawab tu..hehe

DekNie said...

hehehe... tepuk dada, tanya la iman...

Kaki Sembang said...

lain kali nk tulis kena fikir semua sudut laa..hehe ramai org dah pandai..

Anonymous said...

bertudung2 itu je yg ko risaukan???bagaimana pula cakap bohong?x solat?x puasa bulan ramadan?menipu?x bayar hutang?hisap dadah?menyamun?derhaka pada ibu bapa?bertudung atau x bertudung....ianya x melibatkan pihak ketiga....memang berdosa jika x tutup aurat...tapi x lah sampai keluar dari islam...(5 RUKUN ISLAM

1. Mengucap dua kalimah syahadah.
2. Mendirikan solat.
3. Menunaikan zakat.
4. Berpuasa di bulan Ramadhan.
5. Menunaikan haji di Mekah bagi yang mampu.

6 RUKUN IMAN

1. Beriman dengan Allah subhanahu wa taala.
2. Beriman dengan para malaikat.
3. Beriman dengan kitab-kitab suci.
4. Beriman dengan para Rasul.
5. Beriman dengan Hari Akhirat.
6. Beriman dengan Qada' dan Qadar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.