Makan Kentut Ubat Kepada Masalah Darah Tinggi

Kah kah kah..terbaca plak pasal kajian daripada  Hospital Zhongda, terletak di Nanjing China bahawa kentut nie Ubat kepada masalah darah tinggi, terpikir jugak aku rupa-rupanya kentut aku selama nie adalah manfaat untuk saing2 aku..



SIAPA sangka, rupa-rupanya kentut juga mampu memberikan kebaikan kepada kesihatan manusia.Menurut satu kajian yang dijalankan di Hospital Zhongda, terletak di Nanjing China, Hydrogen Sulfida yang terkandung di dalam kentut mampu menurunkan tekanan darah tinggi.

Namun para penyelidik masih belum dapat mengenal pasti berapa banyakkah dos kentut yang harus dimakan oleh seorang pesakit darah tinggi bagi menyembuhkannya.Turut menjadi persoalan ialah, sama ada seseorang pesakit itu dapat menerima kaedah "makan kentut" ini sebagai satu bentuk rawatan.

Sebelum ini, satu kajian yang telah dibuat di Universiti Johns Hopkins menunjukkan, tekanan darah tinggi seekor tikus mampu dikawal menggunakan Hidrogen sulfida daripada kentut.Namun kaedah ini belum lagi dibuat ujikaji ke atas manusia.

Ada ke sesiapa di sini yang sanggup menjadi Objek ujikaji ini?



Sumber: wantchinatimes.com

Artikel Menarik Lainnya



2 comments:

Herma Julianny said...

tak sanggup.=D

Kaki Sembang said...

hehe..knp lak x sanggup..terapi apa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.