Mereka Ingat Perbuatan Itu Lawak, Mereka Tahukah Perbuatan Ini Mengguris Hati Kami Umat Islam ( Gambar )

ASTAGHFIRULLAH! Begitu teruk dan keji tingkahlaku golongan kafir musyrikin ini menghina dan mempersendakan solat. Solat yang menjadi tunggak keIslaman bagi setiap orang Muslim menjadi bahan ejekan dan gurauan bagi puak-puak kafir laknatullah ini. Di mana nilai untuk menghormati agama lain?

Permusuhan mereka yang amat besar terhadap Islam dan umatnya. Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik.” [ Al-Maidah (5):82].
Lihat sahaja bagaimana mereka mempersendakan agama Islam dengan meniru cara bersolat dan salah seorang daripada mereka menunjukkan mimik muka ketawa dengan penuh sindiran. Malah pakaian mereka mempamerkan aurat jelas sekali bertentangan dengan cara bersolat orang Islam. Adakah ini satu niat jahat kaum kafir yang jelas mahu menghancurkan dan menjatuhkan nilai Islam di pandangan dunia?

Musuh-musuh Islam sentiasa mencari jalan bersedia untuk memperlekehkan, menghina dan menjatuhkan maruah Islam pada setiap ketika. Sebahagian besar agenda mereka telah pun berjaya hinggakan tugas-tugas tersebut di ambil alih oleh manusia yang mengaku diri mereka beragama Islam.

Sebagai individu yang mengaku dirinya beragama Islam, amatlah tidak wajar jika kita hanya menganggap bahawa isu ini hanyalah satu isu yang remeh, yang akan pudar ditelan dek peredaran masa. (Palie Pixel).
 
Sumber: Sabah kini

Artikel Menarik Lainnya3 comments:

amengs88 said...

Ntah la,,, tak tau nak cakap ape... Bersama sama bdoa agar kita terpelihara bersama agama kita

Anonymous said...

jgn terlalu cetek pemikiran tu..apa yg kita lihat tak mencerminkn keadaan sebenar. mereka juga manusia. ada sifat ingin tahu. mereka ingin tahu apa ada pada pergerakan solat mengapa begitu dan begini. Adakah semua mereka tertawa disitu?..mereka yg amat janggal pasti merasakan pelbagai perasaan. mungkin mereka berasa pelik, teruja, tertanya2 atau mereka sendiri tidak pasti apa yg mereka lakukan itu adakah semata2 ingin tahu atau sebaliknya..mungkin juga mereka cinta, tp fikiran mereka menidakkannya kerana itu bertentangan dgn keyakinan agama mereka selama ini. bersangka baiklah kita dan yg penting kita yg islam ini yg wajib menjalankan dakwah ke seluruh dunia memperkenalkan islam yg lembut santun, penuh kasih sayang dan jauh dari keganasan dan busuk hati.

Anonymous said...

Semoga mereka ni diberikan hidayah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.