Anonymous Melancarkan Perang Cyber Dashyat Keatas Myanmar

Penggodam antarabangsa iaitu Anonymous termasuk Malaysia melancarkan perang ke atas kerajaan Myanmar apabila bertindak melumpuhkan laman web negara itu semalam, sebagai bantahan kekejaman yang dilakukan ke atas etnik Islam Rohingya .

Laman kerajaan Myanmar dipercayai dilumpuhkan dengan cara Distribute Denial of Service(DDoS). Setelah dilakukan penelitian banyak laman sesawang kerajaan milik Myanmar telah di serang oleh pengodam - pengodam yang tidak dapat dikenal pasti identiti mereka . Mereka banyak meninggalkan mesej memberi tahu untuk menghentikan serangan terhadap umat Islam .

Negara yang dipercayai terlibat dengan Op Myanmar:

Malaysia
Indonesia
Brunei
Pakistan
Turki
Bangladesh
Arab Saudi
dan negara Islam 


Penggodam Malaysia yang menyertai Op Myanmar:
Anonymous Malaysia
Rileks Crew
MyDefacer
Kelantan Hacking Crew
Phantom Crew
DragonForce
DotMy Crew

Antara yang menjadi sasaran utama mereka ialah :-
Antara defacement yang telah dilakukan:
 
 
Disini saya ingin menyeru wahai pakar-pakar penggodam dari malaysia mahupun indonesia untuk sama-sama menyuarakan bantahan kita terhadap pembunuhan saudara kita yang berada di Myanmar dan di seluruh di dunia. Satu lagi ade jugak Anonymous  yang suka comment kat aku punye blog siap maki2 lagi..hehe tu Anonymous x leh pakai..haha

Artikel Menarik Lainnya



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.