Semakan Saman Polis Dan JPJ Secara Online

Assalamualaikum...

Hari ini kakisembang nak kongsi cara hendak semak Saman Polis secara online, bukan apa kadang-kadang kita x perasan tiba-tiba waran tangkap keluar masa itu baru lah gelabah nak bayar..kikiki

Kakisembang ada 4 keping saman yang belum terbayar lagi nie semua nya perangkap had laju ( Speed trap )
kakisembang kalau sekatan jalan raya (  road block ) x pernah lah kena saman, walaupun buat kesalahan..hehe

Ada caranya..hehe..Bukan rasuah k...jawapannya bila kena tahan contohnya x pakai seat belt ke mula-mula korang mintak maaf cepat-cepat contohnya sori Dato' ambe x perasan lagi pun ambe orang luar x retilah jalan-jalan area lembah Kelang nie..Polis pun orang juga kalau cakap elok-elok depa ada budi bicara..InsyaAllah lepas.

Berkenaan dengan perangkap jalanraya nie, kakisembang cukup menyampah kenapa nak menyorok lak macam nak pekena kt rakyat jer..pastu mahal plak tu adus...tunggu waran jea laa mana kakisembang ada duit nk bayar..tapi masa terdekat nie selamat lagi kot al-maklumlah dekat dengan pilihanraya..kikiki


Semak saman Polis Trafik (PDRM) Melalui Online Dan SMS


Sekarang ni kalau sape-sape yang nak check saman senang je. Semuanya dihujung jari je. Nak bayar saman melalui online pun boleh sekarang ni. Nak kakisembang tunjukkan macam mana cara nak check saman dan bayar saman? Ok. kakisembang tunjukkan macam mana.

1. Semakan saman PDRM secara online: KLIK SINI

2. Semakan saman PDRM melalui SMS:

Taip POLIS <jarak> SAMAN <jarak> [nombor pendaftaran/plat kenderaan] hantar ke 32728
Contoh: POLIS SAMAN SA3321S hantar ke 32728

3. Semak saman, lesen memandu dan mata kejara JPJ melalui SMS:

Taip jpj <space> your IC Number and send to 37773

Contoh: jpj 123456734000 hantar ke 37773

4. Melalui SMS 15888 

Dengan menggunakan telefon bimbit, anda cuma perlu
Taip POLIS SAMAN atau dan hantar ke 15888
Contoh : POLIS SAMAN WAQ1234 dan hantar ke15888
* Setiap SMS akan dikenakan caj sebanyak RM 0.20

Nota Kaki: Untuk semakan saman PDRM secara online anda perlu daftar dahulu akaun anda sebelum semakan dan pembayaran saman melalui laman web itu.

Artikel Menarik Lainnya



1 comments:

Anonymous said...

Howdy! I just wish to give a huge thumbs up for the great data you
may have right here on this post. I shall be
coming again to your blog for extra soon.

Feel free to visit my website ... used browning semi automatic 30 06

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.