Ustaz Abu Syafiq Kafirkan Ustaz Zahazan Dalam FB Beliau

LAKNAT ALLAH KE ATAS ZAHAZAN KERANA STATMENTNYA YANG AMAT JELAS MENGHINA NABI MUHAMMAD INI. Saya isytihar lelaki ini telah MURTAD terkeluar dari islam. Atas apapun alasan penghinaan ke atas Nabi adalah perbuatan terkutuk. Taubatlah sebelum terlambat dari perkara ini dan lain2.

Nielaa yang beliau tulis di page FB beliau, sungguh biadap mengeluarkan kenyataan begini..beginikah adab sebagai seorang Daie untuk dicontohi.

Semuanya kerana ini, aku pun confius adakah ini betul2 kenyataan dari Ustaz Zahazan sendiri atau pun disalah ertikan oleh  wartawan..

Cubalah selidik dahulu untuk melaknat atau mengeluarkan apa-apa kenyataan.

nanti aku akan tanya pada kawan-kawan macam mana perkara ini berlaku. tunggu jawapan daripada Ustaz Zahazan yerr..

Sumber

Artikel Menarik Lainnya



14 comments:

baby comel said...

kita pun sama jugak.. jadi konfius & terpinga2 tentang hal ni

Mk Syahir said...

harap2 cepat buat siasatan..dan kalau ustaz zahazan tak salah mohon ustaz abu syafiq buat statement mintak maaf segera

azmie said...

silap publisher. editor majalah dah kluar statement pembetulan

Aziz Mahmood said...

Gopoh sifat syaitan. Adakah anda syaitan yang dikenali.? Sungguh memalukan kerana disiplin ilmu dan lidah anda semurah kupiah yang menyerkop kepala otak anta.

Anonymous said...

editor majalah midi dh kuarkan statment yang mana diorg telah salah taip. bkn salah ustaz zahazan.

Anonymous said...

apa agama nabi sebelum nabi menerima wahyu?

siti said...

Amboi! Suka2 ja dia kafirkan ustaz zahazan..Awat chek tak pi bincang sendiri dengan ustaz zahazan elok2 sebelum keluarkan statement kafirkan ustaz zahazan tu..siasat la dulu pucuk pangkal..amboi3.

Anonymous said...

Soalnya sekarang, apakah fikrah Abu Syafiq ni? Aku pun taknak komen banyak kerana sifat begini tanpa selidiki ialah sifat kurang bijak dan kurang cermat di pihak Abu Syafiq. Dia orang "biru" ke? Cuba beri pencerahan sikit!

Anonymous said...

Rasa mcm tiada yg slh pd artikel itu... Knp nk kecoh sgt... Dia x hina SAW pun...

Anonymous said...

Ustaz Abu Syafiq ni bukan siasat dulu kenyataan dalam akhbar, terus jer menghukum Ustaz Zahazan, sepatutnya Ustaz Abu Syafiq kena cermat dan teliti suratkhabar tu, dari mana? Paper mainstream ni bukan zahil sikit sikit, zahil yang menjahil kan orang lain, sebagai seorang Ustaz kena siasat tulisan orang yang menulis dan bertanya sendiri dengan Ustaz Zahazan daulu sebelum menghukum, nampak sangat karat BIRU... tak pun nampak sangat PERCAYA apa yang suratkhabar tu tulis.. SIASAT dan TELITI sebelum membuat KENYATAAN...

Anonymous said...

Abu Syafiq ni Mufti Besar Arab Saudi pun dihinanya ( kalau yang pernah membaca blognya mungkin pernah terbaca kenyataanya yang.......... tangan Mufti Saudi tu memainkan kemaluannya
)

Anonymous said...

ust zahazan memang suka publisiti.kenyataan bahawa nabi tidak beragama satu penghinaan kpd habiballah.

Mohd Shubhi said...

macam-macam ya...memang confius

abu sapit said...

abu sapit ni pengikut ajaran sesat ahbash! awas!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.