Gambar Di Pasar ChowKit | Chow Kit Tidak Semeriah Dulu Lagi Dah Macam Pasar Jakarta Pun Ada

Gambar Di Pasar ChowKit | Chow Kit Tidak Semeriah Dulu Lagi Dah Macam Pasar Jakarta Pun Ada | Assalamualaikum...Petang tadi aku pergi jenjalan kat Chow Kit, untuk pengetahuan kalau ada masa lapang hari-hari minggu memang aku akan lepak kat Chow Kit laa..Aku  bukan pergi sana hendak pergi  borong Ikan Keli pun, saja jea nak tengok-tengok orang..haha

Semenjak akhir-akhirnya aku tengok Chow Kit dah x semeriah zaman 90-an dulu, aku adalah sembang dengan budak-budak kelate yang buah kat sini pasal hal nie.. Dia Kata " Nak buat cmne dik pasarraya dah berlambak sapa nak datang tempat kotor cmnie, kat pasarraya ada Aircond, parking mudah, hujan x basah"..hehe betul jugakkan.


Tapi sebenarnya apa yang hendak aku ketengahkan kat sini, berkenaan penjual-penjual Melayu dan Warganegara semakin hari semakin berkurang..Yang aku tengok hanya peniaga dari Indonesia mendominasi peniaga di sekitar Chow Kit.


Bagi akulah sebagai warganegara yang prihatin, pihak kerajaan harus memantau perkara ini. Aku takut nanti seluruh KL akan di kuasai oleh pendatang, terutama dari Indonesia. Aku sebenarnya tidak kisah diorang hendak berniaga tapi dari sudut Ekonomi pengeluaran duit kita ke Luar Negara akan bertambah ini akan menyebabkan inflasi kepada negara..pergh dah macam pakar ekonomi dah aku..hahaha.

Aku masuk pasar ChowKit dah macam aku kt Jakarta jeeer..kalau korang x percaya pergilah sendiri...


P/S: Magrib2 nie boleh plak aku bukak Blog Jaya Negara sambil dengar lagu ChowKit Road Nyanyian Sudirman..hahaha gila kah aku?


Artikel Menarik Lainnya1 comments:

Anonymous said...

Sah2 chow kit ni da jadi jakarta malaysia sejak awal 90-an lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.