Kumpulan lelaki samseng serang bengkel motosikal di Georgetown

GEORGE TOWN — Lebih 10 lelaki bersenjatakan parang, tukul, kayu dan batang besi menyerang sebuah bengkel membaiki motosikal di Lorong Sungai Pinang semalam.

Seorang pekerja bengkel yang enggan dikenali berkata pada kejadian 4.30 petang itu, semua lelaki terbabit secara tiba-tiba meluru masuk dan memecah perkakasan dalam kedai selain melarikan wang tunai serta barangan berharga.

Beliau berkata, mereka turut mengugut mahu mencederakannya dan enam lagi rakan sekerja yang berada di situ jika cuba melawan.

"Semasa itu, saudara tauke yang sedang mengandung lima bulan turut berada di dalam bengkel tetapi mujurlah tiada sesiapa yang cedera. Kejadian berlaku sangat pantas, beberapa minit sahaja mereka pecah masuk, rosakkan barang-barang dan larikan dompet serta telefon bimbit kami,” katanya kepada pemberita di sini.

Susulan kejadian, pemilik bengkel mengalami kerugian kira-kira RM150,000.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan berhubung kes tersebut dan motif kejadian masih dalam siasatan.

Beliau berkata, setakat ini, polis menahan lapan lelaki tempatan berusia 16 hingga 38 tahun di sekitar kawasan Jelutong bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan bagi kesalahan merusuh.

Katanya, kes itu turut disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat. — BERNAMA

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.