Dua 'Pengganas' Dari Malaysia Ke Syria Di Tangkap Di Lubnan.

Berikutan penangkapan dua orang rakyat Malaysia iaitu Razif Mohammed Aaref dan Mohammed Razin Shaaban di Lubnan beberapa hari yang lalu, kami ingin menggesa kerajaan Malaysia agar memberi pembelaan kepada mereka dengan menghantar satu pasukan peguam.

Tindakan media massa Malaysia yang menggelarkan mereka sebagai pengganas juga amat dikesali. Rafik dan Razin merupakan rakyat malaysia yang berusaha memasuki Syria untuk bersama-sama mujahidin di sana tetapi ditahan oleh tentera Lubnan beberapa hari yang lalu.

Kami akan melaporkan perkembangan mereka dari masa ke semasa. Doakan mereka.

(Gambar : Mohammed Razin Shaaban). Sumber ( Fb )

  
Kenapa cepat benar kita melabelkan  Razif Mohammed Aaref dan Mohammed Razin Shaaban sebagai pengganas, tidak takutkah kita terjebak dalam dosa memfitnah, adakah kamu tahu niat dan apa yang tersemat di hati mereka, adakah kamu Tuhan? Adakah apabila Amerika dan Yahudi melabelkan mereka sebagai pengganas, kita umat Islam menyambung lidah-lidah Syaitan mereka.

Apabila kita melabelkan mereka sebagai penjenayah dan pengganas, tidakkah kita menyinggung perasaan keluarga mereka dan semua Mujahiddin yang berjuang menentang Bashar Al-Assad di Syria. Kalau kamu penakut jangan cepat melatah, duk diam-diam.

Aku sedih melihat Umat Islam disembelih di Myammar, bangsa Rohingya yang ditindas dan kenapa media massa tidak menjadikan isu ini sebagai satu keutamaan..Pelik jugak aku, tapi bila melibatkan pembelaan kepada Umat Islam dituduh pulak pengganas. 

 Bagi akulah kedua-dua pemuda ini adalah seorang yang begitu bersemangat dalam membela nasib saudara kita yang dibunuh di Syria.

Pandangan aku untuk Razif Mohammed Aaref dan Mohammed Razin Shaaban, kalau hendak berjuang ilmu mesti cukup didada dan mesti ada strategi, jangan buat sesuatu dengan membabi buta.

Semoga kamu mendapat keadilan di Mahkamah Lubnan..Ameen.

Artikel Menarik Lainnya2 comments:

Herma Julianny said...

kesian kan..
saya berharap mereka mendapat pembelaan yang sepatutnya..

Anonymous said...

Bukan pengganas... Tp mungkin mencurigakan... Kat Lubnan kot.... Bukan di gaza atau israel... Sedangkan berpuluh2 ribu rakyat palestin menjadi pelarian di lubnan, mereka terima sajer mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.