Terminator Versi Manusia Yang Nyata - ( Gambar )

Seorang penduduk dari Alaska, Jason Burnam sedang menjalani hukuman penjara. Dia juga dikenali sebagai Terminator. .Bagi akulah nie bukan terminator tapi teramatbodo.haha.

Kenapa lah nak ubahkan ciptaan Allah yang sempurna. Aku tengok negara barat meraka sudah kehilangan identiti dan cara hidup, korang nak tahu kenapa perkara ini terjadi antara sebabnya meraka meninggalkan petunjuk Ilahi dan mengikut budaya yang mereka cedok dari kepala hotak mereka yang sewel..

Korang jangan lah duk ikut lak, nak berfesyen pun agak-agaklah jangan jadi bodo..haha. Masa zaman aku sekolah dulu akhir tahun 90-an, Remaja terikut-ikut budaya  PUNK, SKIN, BLACKMETAL masa darah muda semua benda kita nak ikut..

Aku pun tidak salahkan remaja hendak berhibur tapi sebagai Orang Islam haruslah menjaga pantang larang dan adab sebagai seorang mukmin.

 Sekarang nie pulak budaya dari korea lak jadi ikutan remaja,  sekarang yang tengah panas K-Pop dan Gangnam style..nak berhibur tidak salah tapi jangan melampau k.


Aku pun masa sekolah dulu pun terikut-ikut sikit budaya nie..hehe.tu pun layan lagu depa jah,  ..Pepun nak berfesyen x pe tapi jangan menyalahi agama,  adab dan budaya timur kita jangan kita lupa. bye2

Artikel Menarik Lainnya



3 comments:

Ikmal said...

dah memang gangster... tatto tu melambangkan ke gangsteran mereka.. gila siot org mcm nie...

Herma Julianny said...

betul betul..
nak berfesyen pun biar la berpada-pada...

Iam Yanty said...

Scary la kalau ada org macam ni lalu sebelah Ty,Tak beragak la zmn skrg ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.