Ambe di dalam Bloglist Ben Ashaari?

Assalamualaikum..sebelum ambe pergi main badminton nie..nak cerita sikit pasal Blogger Otai Ben Ashaari
( Semoga Allah membekati keluarga beliau )..sekarang ini ambe dalam Bloglist Mr Ben..yippii..bukan apa sebenonya, untuk makluman ambe nie kalau bab penulisan memang hancur dan tiada kesenian, haha ayat pun copy n paste tapi akhir-akhir ini try laa blajo menulis sikit. Tapi kalau sembang kedai kopi memang x de orang  laa boleh mengalahkan daku..kahkahkah..kat kg ker, pejabat ker, kt rumah ke orang memang gelar aku kaki sembang, sekali sembang pecah meja.

Korang tengok ayat pun macam budak sekolah tadika jaa..hehe aku peduli apa...banyak gua blaja dari Otai Que Achmad, sebenarnya bukan apa pun buat blog nie sekadar mengisi masa lapang. Kalau dulu masa lapang tengok TV3, sekarang nie bukak blog tu jea..haha..pepehal gua ucapkan untuk diri gua selamat berjaya...kikiki...terima kasih semua...
Read More

Kanibal Moden, Makan Bayi

Assalamualaikum semua..Petang-petang nie ambe teringat lak pasal satu tabiat orang Jepun, makan bayi yang mati or keguguran. Mungkin korang semua pernah lihat lah gambar nie..x pe laa saja aku nak share..mengikut fahaman orang Jepun nie, daging budak nie berkhasiat, cukup laa zat2, muka cantik..haha nie laa buat aku jadi marah,  org tempat aku panggil natang beruk punya orang, banyak-banyak makanan ciptaan Allah makanan nie ko pilih..sebab tu Allah kata Dalam Al-Quran manusia jika dia sesat, dia akan hina dan bodoh macam binatang dan bahkan lebih sesat lagi..



Read More

Bayi di Patahkan Kaki Dan Tangan

Harini ambe terbaca Harian Metro terpandang laa satu tajuk bayi tiga bulan dicedera pengasuh, dipatahkan kakinya dan tangan pekej terus, ciannya baby tu..zalimkan..pepun kita belum  tahu siasatan Polis macam mana..kadang-kadang  bila Polis buat siasatan Mak Bapak dia yang dera plak..Kadang-kadang aku terpikir jugak suasana penderaan yang berlaku hari nie, bukan setakat Pengasuh dera bayi. Mak dan Ayah pun didera oleh anak sendiri. Hari-hari dalam paper sampai nak muntah aku baca, kes rogol, buang bayi jangan cerita la..kalau x de sehari dalam Metro mmg peliklaa , rompak banyak laa lagi kalau aku nak cerita..pendek kata kesimpulan dari cerita ini, masyarakat kita sudah jauh meninggalkan Agama dalam kehidupan, adat-adat  yang baik dianggap Kuno, Mak-Ayah asik mengejar dunia sehingga mengabaikan anak-anak ..Pepehal layan cete nie kt Harian Metro- Kalau korang nak baca penuh pergilaa beli sendiri-haha




PASIR GUDANG: Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan, patah tangan dan kaki kiri hingga terpaksa ditahan di wad kanak-kanak Hospital Sultan Ismail (HSI), dipercayai didera pengasuh di sebuah rumah di Taman Bukit Dahlia di sini, Jumaat lalu.

Kecederaan mangsa, Muhammad Zafran Anaqi Muhammad Razali atau Zafran dikesan bapanya, Muhammad Razali Hamzah, 32, ketika membawanya keluar dari rumah pengasuh yang juga jirannya kira-kira jam 12.30 tengah hari.

Muhammad Razali yang juga warden Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) di Johor Bahru berkata, dia bersama isteri, Salmah Aya, 31, seorang guru, pada mulanya cuba memujuk Zafran selepas bayinya itu tidak berhenti menangis selama hampir sejam.



Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.







Read More

Kete Que Achmad ke ni?

Asslamualaikum..apa pandangan deme tentang gambar nie...kalau orang x menghina kita jangan kita menghina diri sendiri lak kan..apa-apa hal hormati la orang lain kalau kita nak orang hormati kita..nak hormat orang bukan tengok sebab dia kaya, tingginya pangkat, tapi hormat laa seseorang yang berilmu dan beramal dengan ilmunya..aduyai kalau mcm tu ambe x termasuk dalam golongan kena hormat laaa..kikiki...satu lagi kereta Nissan Sentra nie macam kenal jek..haha
Read More

Jalan-jalan di Pesta Floria Putrajaya 2012

Untuk peminat- peminat bunga datang laa ke Presint 2, Putrajaya..g round2 kt pesta bunga tadi ngn housemte..datang mlm lagi cantik, bunga dihiasi lampu~lampu warna warni..tadi pun ada bot berhias..tapi x syoknya apa kena mengena pesta bunga ngn konsert2..Aduyai x reti laa den nk jawab..

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More

Air Kencing Digunakan Dalam Kehidupan

Menjijikkan Seorang Perempuan di Eropah yang aku rasa otak dia terkena virus kencing gile babi (aku reka sendiri x dop dalam kajian doktor lagi ) menggunakan air kencingnya sendiri untuk keguanaan harian..kahkahkah ngerikankan. Beliau menggunakan air kencing untuk minum, berus gigi, minyak urut. mangkuk nie kata air kencing bile diminum rasa  macam champangne kadang kala macam air kopi..kahkah korang  berani..aku memang angkat bendera putih laa..korang aku x tahu laa..dia nie sebenarnya terkena kanser dan beliau berpendapat dapat sembuh dengan cara ini..dunia dunia..

Read More

Kisah Sahabat Rasulullah SAW ( Wajib Dibaca Geng ) | Kisah Lelaki Kulit Hitam Pencuci Masjid Nabi

Kisah Sahabat Rasulullah SAW ( Wajib Dibaca Geng ) | Kisah Lelaki Kulit Hitam Pencuci Masjid Nabi | Assalamualaikum semua..hari nie ambe nak cerita pasal lelaki kulit hitam di zaman Rasulullah, kerjanya mencuci Masjid Nabi, oleh kerana beliau seorang Hitam masyarakat tidak mempedulikan beliau. Tetapi kerana keikhlasan beliau tanpa mengharapkan balasan terhadap kerja membersih Masjid Nabawi, selalu mendapat perhatian Nabi sehingga laa.....

Harap-harap kisah ini menjadi pengajaran kepada ambe dan semua rakan-rakan yang budiman yang akan membaca artikel ini, demi menyahut seruan Rasulullah ( SAW ) sampaikan dari ku walaupun satu ayat-Al Hadis..walau pun x ensem, hitam, x de pengaruh tapi di kasihi Rasulullah..korang ader   layannnn....

Setiap kali Rasulullah pergi ke Masjid Nabawi..baginda akan terlihat lelaki berkulit hitam yang tidak tampan sedang membersihkan masjid..Ramai orang tidak sedar akan kehadiran dan jasa lelaki itu..Tetapi..Baginda selalu perhatikan lelaki itu..

Suatu hari..Baginda datang ke masjid Nabawi..Dan tidak ternampak kelibat lelaki itu..Kemudian baginda bertanya pada sahabatnya tentang lelaki itu..Mereka mem...beritahu yang lelaki itu sudah meninggal beberapa hari lalu..Muka Rasulullah berubah..Dan bertanya mengapa mereka tidak memberitahunya..Mereka terdiam dan menyangka baginda tidak nampak akan jasa lelaki itu..

~Rasulullah berkata "Mungkin kerana kulitnya yang hitam, mukanya yang hodoh dan kerjanya hanya membersihkan kawasan masjid menyebabkan kamu semua tidak menghiraukannya?" sahabat baginda terdiam..Dan baginda meminta mereka menunjukkan padanya kubur lelaki itu..Kemudian Rasulullah berdoa dihadapan kubur lelaki itu.."Ya Allah, Ya Tuhan kami.Berikanlah rahmat dan keampunan terhadap semua ahli kubur termasuk roh lelaki yang selama ini membersihkan Masjid Nabawi." Kemudian..Rasulullah beredar dari tanah perkuburan dan berkata pada sahabatnya "Selama ini penghuni kubur disini berada dalam kegelapan.Alhamdulillah sekarang Allah telah memperkenan permohonanku.Allah telah menerangkan semua kubur ini termasuklah kubur lelaki berkulit hitam ini."

Pada malam hari kubur disitu didapati bercahaya kerana mendapat rahmat..Dan memberi peringatan pada mereka semua..bahawa..

"Kamu harus ingat, Sesungguhnya Allah menilai sumbangan seseorang bukan berpandukan besar atau kecil,banyak atau sedikit tetapi berpandukan keikhlasan hati mereka yang melakukannya" Rasulullah s.a.w mengingatkan para sahabatnya
Read More

Ambe di sebelah BEN ASHAARI?

klik gambar untuk besarkan

Salam... Hari ni dalam SEJARAH, kikikiki. Sebab Ambe memang suka Sejarah... Kenape pulok Ambe 'exited' rini? Sebabnya, korang tengoklah, Ambe di sebelah Ben Ashaari tuuuuuu. kikikikiki.. Korang Hado? kikikiki... Jarang anak melayu buleh duk sebelah Otai Blogger Ben Ashaari ni, hehehehehe... Blog Ambe ni baru je berusia 12 hari, hehehehe.. Mude ngat lagi...

Ambe nak story sikit ni, sikit je lah ye... Ambe penah la jugak duk semeja ngn Bro Ben Ashaari ni...sekali je time tu. Masa tu 'brekpes' pagi di tepi tasik Putrajaya Presint 2.. Ambe bekpes reramai dengan kawan2 seOpis skali... Masa tu, KakiSembang ni belum wat lagi... Tak sangka pulak sekarang ni, Ambe dah ada blog Ambe sdiri... Kerja ALLAH SWT... Alhamdulillah...

                                                                      klik gambar untuk besarkan

Tak cukup setakat ni, tadi Ambe ade wat entri, Ben Ashaari sudi komen, suke Ambe.... :) Its An Honour For Me As NEW UpCOMER BLOGGER... Alhamdulillah. Time Kacih daung keladi, ade mase komen lagi :)
Read More

Lepak kt Ali Bistro


Sambil2 pekena ayam tandoori bersama Que Achmad n the gang..terlihat pekerja kat kdai mamak nie pakai t-shirt kaler pink..amacam lu berani..kahkahkah..korang tgk btul2 spender kaler koko dah laa sama ngn blog aku..jem..kalau campur pink ngn hitam apa warna yang dapat?

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More

Koleksi Gambar Perkahwinan Irma Hasmie dan Reza Shah Azmeer

Alhamdulillah. Irma Hasmie yang telah berhijab selamat bernikah dengan suasana Islamik dan penuh dengan adat-adat yang baik. Semoga Allah memberkati kedua-dua pengantin dan di berkati Allah sehingga ke Akhirat..Ameen

Sesungguhnya jodoh itu adalah rahsia Allah s.w.t. Setiap manusia telah ditetapkan jodohnya dari awal lagi dan manusia tidak mampu menghalang jodoh yang telah ditetapkan oleh-Nya. Artis, Irma Hasmie yang dahulunya berkasih dengan Nabil Raja Lawak hari ini telah selamat diijabkabulkan dengan jodohnya iaitu Reza Syah Azmeer.

Dengan sekali lafaz pasangan ini sah menjadi suami isteri pada tanggal 29 Jun 2012. Pada sekitar pukul 3.40 petang tadi pasangan ini sah dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan sendiri, Ibrahim Othman. Berikut adalah koleksi gambar sekitar perkahwinan Irman Hasmie dan Reza Syah Azmeer. Semoga jodohnya kekal sehingga akhir hayat.


Read More

Kucing Terkecil Di Dunia - Peebles


Ciptaan Allah melebihi fikiran Manusia yang serba kelemahan ini,  Begitulah hebatnya kehebatan ciptaan Allah di dunia ini. Kali ni, seekor kucing paling kecil di dunia telah ditemui.
Kucing yg comel ni adalah yang terkecil didunia, namanya “Peebles“. Kalau dilihat mungkin seperti anak kucing biasa tapi sebenanya Peebles berusia 2 tahun.
Peebles menjadi sebegini adalah disebabkan oleh masalah genetik yg membantutkan tumbesarannya. dengan ketinggian hanya sekitar 15.5 cm dan 49 cm panjang, kucing terkecil dunia  diiktiraf  oleh Guiness World Book Of Record. Aku ada 2 ekor..korang ada..kikiki




Read More

orang hilang-sebarkan


Assalamualaikum..hari nie ambe nak kuar makan..ambe naik lif terpandang iklan seorang wanita yang hilang dicari oleh keluarga beliau..sama-sama lah kita membantu menyebarkan iklan ini..moga2 apabila kita dalam kesusahan Allah memberi jalan keluar untuk kita semua..jangan asik berblog sahaja tetapi hendak enjoy dan mementingkan diri sendiri..
Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More

Blog Paling Panas dan Giler tahap Gunung Everest





Assalamualaikum..korang pernah layari blog nie..UncleSeekers Seek The Truth..memang gile laa uncleseekers nie, aku x reti laa nak cete pendek kata korang baca la sendiri apa yang uncle seekers tulis..dia nie hati kering tahap Raja Kapor ke apa..org Normal pendek kata x berani laa tulis cmnie, kawan aku Abg Rony cakap dia nie dah ada surat merah ( Gila ) x tahu laa betul ke idak.. nama sebenarnya Syed Abdullah Hussein Al-Attas. Uncle nie  terkenallah dengan cerita paranormal dia kat NTV7 tu, dari dulu lagi mmg aku x layan cerita macam nie, apa yang aku tahu uncle nie memang celupar laa..korang masih ingat x kisah uncle nie dengan kisah beliau dengan Permaisuri  Agong..meh aku Refresh cerita, cerita ini kt Kosmo pada 12/4/2010

Hari ini banyak berita melaporkan Saman yang dikeluarkan peguam Siti Aishah ke atas Uncle Seekers atau nama sebenar beliau Syed Abdullah Hussein Al-Attas akibat mendedahkan maklumat sulit peribadi melalui blog beliau (Cerita lanjut).

Bekas Raja Permaisuri Agong, Cik Puan Siti Aishah Abdul Rahman kelmarin memfailkan saman terhadap pakar paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas yang lebih dikenali sebagai Uncle Seekers kerana didakwa telah membocorkan maklumat dirinya.

Siti Aishah menamakan Syed Abdullah sebagai defendan pertama manakala ayah Syed Abdullah, Syed Hussein Al-Attas sebagai defendan kedua.

Writ saman bertarikh 2 Disember itu difailkan melalui Tetuan Gunaseelan & Associates di Mahkamah Tinggi Temerloh, Pahang di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Akhtar Tahir.

Mahkamah tersebut kemudian menetapkan 22 Disember ini sebagai tarikh sebutan interparte untuk kes tersebut.

Dalam saman tersebut, Siti Aishah sebagai plaintif memohon perintah injuksi bagi melarang defendan pertama dan kedua untuk tidak mendedahkan sama ada secara lisan atau dalam blog-blog, surat khabar atau wakil-wakil mereka sebarang maklumat semasa plaintif menerima 'rawatan' daripada defendan.

Plaintif juga memohon perintah melarang kedua-dua defendan itu daripada menerbitkan sebarang buku, majalah, risalah atau terbitan melalui blog atau laman web mengenai plaintif.

Menurut pernyataan tuntutan, pada Jun 2010 Siti Aishah mendakwa telah meminta bantuan Syed Abdullah untuk menangani masalah emosi yang dihadapinya selepas defendan pertama membuat representasi secara lisan bahawa beliau (Syed Abdullah) boleh mengubati dan menjalankan kaunseling berhubung masalah emosi yang dihadapi oleh bekas Raja Permaisuri Agong itu. (Sumber: Kosmo Online)
Satu lagu korang tgk link nie mcm mana keringnya hati Uncle http://youtu.be/JCP5wyIN8eA..haha..

Satu lagi aku nak tunjuk apa yang Uncle Seekers tulis tentang Tengku Mahkota Johor
Beliau telah menghina Raja Muda Johor, Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim :
 satu planet dah tahu hubungan anta berdua. Semuanya anta dah ada. Pangkat besar rupa anta kategori hensem, rumah cantik dan besar, kereta banyak, duit berlambak. Berapa ramai rakyat Johor terpaksa capmelan tembak cicak ngan lipas sebab takder duit nak kawen dan berapa ramai yang 'loan' kat Bank Rakyat dan kena bayar selama 20 tahun. Anta dah ada semua, tunggu apa lagi beb?

Sebelum terlupa, bila nak faraidkan harta pusaka yang telah diamanahkan oleh Almarhum Sultan Iskandar. Dah setahun lebih ni ! Tugas ana selesai sebab dah maklum pada anta. Anta tak nak dengar itu hak anta. Dunia mungkin boleh lepas tapi akhirat sendiri mau ingat.
"Pesanan dari ana khusus untuk anta Mail.
Langit tidak selalu cerah...

Kalau anta tak puas hati pada ana, anta boleh 'cipta' pelbagai alasan untuk fitnah ana supaya masuk 'dalam'.

Kecik punya hal....
Paling lama pun 14 hari jer dibawah seksyen 117.
Pastu, macam-macam citer ana bleh bongkar 'kemungkaran' yang ada didalam sana nanti sampai nafas ana yang terakhir."
Bukan sahaja tidak menghormati Raja Muda Johor ini, malah Uncle hanya memanggil namanya sahaja iaitu MAIL. Bahkan turut meninggalkan kata-kata berunsur ugutan. Giler x uncleseekerssss nie..haha lu pikir laa sendiri...nie betul2 paranormalllll, nie dikira perderhaka tahap apa nie..kikikiki..kite tgk apa yang berlaku seterusnya..
Read More

Ratu Rock-Ella Akhirnya mengakhiri zaman bujang



RATU rock negara Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminuddin bakal bergelar bernikah dengan seorang juruterbang dari Muar, Johor pada 7 Julai depan.

Harian Metro pada Khamis melaporkan, sumber terdekat keluarga Ella yang enggan dikenali berkata, penyanyi berusia 46 tahun itu bakal bernikah dengan juruterbang berkenaan di rumah keluarganya di Klang dekat sini pada tarikh tersebut.

“Apa lagi yang hendak dikatakan, ia sama saja seperti majlis pernikahan orang lain. Dia (Ella) akan dinikahkan dengan seorang juruterbang dari Muar, Johor,” kata sumber itu ketika dihubungi.

Sebelum itu, Ella dikesan mengikuti kursus perkahwinan pada 3 dan 4 Mac lalu hingga menimbulkan andaian dia sudah menemui calon suami dan bakal menamatkan zaman solonya.

Bagaimanapun, Ella enggan mengulas perkara itu dan mengambil pendekatan berdiam diri.

Berita pernikahan penyanyi ini mula tersebar selepas ia disiarkan oleh beberapa blog hiburan, baru-baru ini.

- mStar Online


Read More

haiwan belaan

Aku nak sembamg pasal binatang peliharaan..mcm2 la haiwan org pelihara nie, kalau kat kg byk budak2 pelihara beruk sambil bela boleh tolong panjat kelapa..kikiki..aku lak bela ikan kelisa..bagi org yang selalu outstation, ikan kelisa laa paling bagus nak bela. X cerewet langsung air tukar 2 kali je setahun..x bgi mkan 2 minggu pun steady..kalu korang nak tahu tips bela ikan kelisa pm aku k...

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More

Nasi Kankang amalan syirik



Assalamualaikum...Magrib nie sebelum gua pergi makan nak sembang sikit pasal benda Syirik masyarakat melayu berkenaan  nasi kangkang,

Nasi kangkang adalah amalan khurafat segelintir masyarakat Melayu. Pengamalnya tidak takut akan dosa melakukan perkara tersebut kerana telah dihasut oleh syaitan yang akan membawa mereka ke naraka jahanam. Oleh itu jauhi ilmu tersebut walaupun dengan pelbagai alasan sekalipun.

Filem Hantu Bonceng yang dilakoni oleh Zizan menggambarkan nasi kangkang adalah satu amalan Syirik kuno masyarakat melayu yang diamalkan sehingga sekarang..

Hingga ke hari ini belum pernah ada satu garis panduan terhadap amalan ini dilakukan, mungkin kerana tiada bukti yang dapat menerangkan kesannya menjadikan ia bukanlah satu topik yang mendapat perhatian sewajarnya, dan yang pasti ia tidak dapat dibuktikan dengan sains dan teknologi menjadikan ia berlalu begitu saja atau bergerak perlahan tanpa diendahkan.



Kah kah kah..yang nie plak bukan nasi kankang tapi nak kena pelempang ngn gua..masak sambil mengangkang dan tidak bertamadun..korang jgn ikut perangai x senonoh mcm nie..

Yang nie plak mengangkang jugak..tapi gua tido sambil mengangkang..tidak Syirik kk..kah kah kah

Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.