Kareena Kapor Enggan Peluk Islam Untuk Berkahwin, Manakala Saif Ali Khan Tidak Akan Memaksa Kerana Alasan Menghormati Agama



Assalamualaikum, malam nie ambe nak cerita pasal isu kahwin. Perkahwinan adalah satu tuntutan agama dan merupakan fitrah setiap manusia yang diciptakan oleh yang Maha Esa. Allah mengizinkan perkahwinan akan tetapi Allah meletakkan syarat-syarat supaya perkahwinan itu di redhai Allah. Antaranya perkahwinan itu mestilah di antara berlainan jantina, lelaki dan perempuan dan haram berkahwin sesama jenis kerana ia melanggar fitrah sebagai insan yang normal dan dilaknat oleh agama.

 Begitu juga kisah yang ambe nak cite kat deme semua- Perkahwinan berlainan agama seperti mana yang banyak berlaku di Indonesia dan India, perkara ini adalah dilarang keras oleh agama Islam sendiri. kerana agama yang diredhai Allah ialah Islam dan agama lain ditolak- Dilihat kepada perkahwinan antara Kareena Kapoor yang beragama Hindu dan Saif yang beragama Islam, melihat kepada kenyataan beliau menampakkan kejahilan dan kesesatan yang melampui ajaran Ayah Pin di Besut Terengganu. ambe mengharapkan agar Ulama'-Ulama' mengeluarkan kenyataan menghalang perkara ini berlaku demi menjaga kemurniaan Islam daripada menjadi ikutan orang yang jahil seperti mereka. Aduyai benggong nguh laaaaaaa.. sakit pale duk mikir dunia yg tunggang terbalik dunia akhir zaman la katekan...  masyaAllah....

Aktres Kareena Kapoor yang bakal menamatkan zaman bujangnya dengan pelakon Saif Ali Khan pada 16 Oktober ini memutuskan tidak memeluk Islam.

Kereena juga dilaporkan tidak akan menukar namanya dan mahu kekal dengan nama asalnya tersebut.
Saif Ali sendiri menjelaskan dia tiada masalah untuk menerima Kareena dengan agama asal aktres tersebut dengan alasan menhormati agama lain.

“Saya tidak mahu paksa dia untuk menukar agamanya. kalau boleh saya mahu kerajaan meminda undang-undang terutamanya Akta Perkahwinan Kasta agar sesiapa yang hendak berkahwin tidak perlu menukar agamanya” ujar Saif Ali kepada Mail Today

Sebelum ini kesemua perkahwinan berlainan agama dalam keluarga Pataudi memerlukan pengantin wanita untuk masuk islam bagi upacara akad nikah

Ibu Saif Ali sendiri, Sharmila Tagora yang merupakan keturunan Banggali memeluk islam untuk bernikah dengan ayah saif Ali, Mansur Ali Khan

Sharmila yang juga pelakon itu turut meempunyai nama islam iaitu Ayesha Begum selain mengunakan nama asalnya.

Majlis perkahwinan Saif Ali dan Kareena akan diadakan di istana Pataudi. bagaimanapun pihak mengantin belum memutuskan sama ada untuk melakukan majlis mengikut tradisi hindu atau syariat islam. – Kosmo


Read More

Kerja Jurugambar Yang Extreme- Gambar




Lagi Gambar Menarik ( Klik disini )
Read More

Penahanan Uncle Seekers-Komuniti Online Timbulkan Beberapa Persoalan Misteri

 
Komuniti online, termasuk blogger tempatan, menimbulkan beberapa persoalan misteri mengenai penahanan oleh polis terhadap blogger uncleseekers.blogspot.com.

Semua persoalan berkenaan menyentuh secara langsung soal ketelusan undang-undang di negara ini dalam konteks menangani isu rakyat dan mereka yang berkuasa.

Blog itu dipercayai dikendalikan Syed Abdullah Hussein Al-Attas, anak kepada penulis buku politik popular, Syed Hussein Alattas.

Blogger itu ditahan polis pada 5 Julai 2012 dipercayai ada kaitan dengan entri di blognya yang menyentuh kerabat diraja Johor.

Tinjauan inimajalah.com.my di Internet mendapati, antara persoalan yang dilontarkan ramai komuniti online sama ada menerusi blog, forum atau laman sosial, termasuk Facebook dan Twitter ialah:

1. Apa jadi dengan semua dakwaan yang disenaraikan blogger uncleseeker.blogspot.com?

Ini kerana blogger itu kini ditahan mengikut Akta Rahsia Rasmi (OSA) dan komuniti online beranggapan ia akan menyebabkan ada kemungkinan semua dakwaan terbabit ‘terpadam’ begitu sahaja. kenapa Isu Fitnah tidak diketengahkan?

2. Apakah polis akan membuat siasatan dan tuduhan di mahkamah berhubung semua dakwaan di dalam semua entri berkaitan di uncleseeker.blogspot.com?

Ini kerana, komuniti online beranggapan, jika siasatan dan dakwaan dibuat membabitkan secara langsung semua dakwaan sebagaimana di dalam entri berkaitan di blog itu, sudah tentu lebih banyak ‘fakta’ (jika benar wujud) akan terbongkar.

3. Mengapa tiba-tiba blogger uncleseekers.blogspot.com dikaitkan dengan kesalahan mengambil dadah jenis morfin? Mengapa media perdana lebih berminat menguar-uarkan perkara ini berbanding pelbagai dakwaan blogger itu sebagaimana di dalam blognya?

Ini kerana, sesetengah komuniti online beranggapan, ia mungkin bertujuan memburukkan imej blogger itu.

4. Mengapa pihak yang dituduh tidak tampil membuat penjelasan atau membela diri?

Ini kerana, berbanding kes nota Twitter oleh bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berhubung bidaan plat kenderaan WWW1, baru-baru ini, komuniti online menilai pihak yang kena tuduh oleh blogger uncleseeker.blogspot.com gagal membuat penjelasan atau membela diri.

5. Mengapa seorang wanita lain, dilaporkan sebagai teman wanita bloggger terbabit, turut ditahan polis? Adakah menjadi amalan polis menahan sesiapa sahaja yang ada bersama ketika seseorang yang disyaki, ditahan?

Ini kerana, rata-rata komuniti online tidak jelas apakah tuduhan atau kesalahan yang mahu dikaitkan dengan wanita berkenaan.

Sebahagian persoalan misteri yang dilontar komuniti online itu dapat dibaca di sini dan di forum ini, manakala sebahagian lain boleh ditemui di pelbagai pos dan komen di Facebook serta Twitter.

Tidak semestinya semua dakwaan blogger uncleseekers.blogspot.com adalah benar dan tepat. Namun, rakyat sedang memerhati dengan amat rapat dan penuh minat untuk menilai satu lagi ‘episod berantakan rakyat dan penguasa’!

Rakyat mungkin akan memberikan markah berdasarkan pemerhatian itu pada pilihanraya umum ke-13 (PRU) kelak. – inimajalah.com.my
Read More

Tangisan Air Mata Ella Setelah Sah Bergelar Isteri

Ratu Rock negara Ella, atau nama sebenar Norzila Aminuddin, menamatkan zaman bujangnya hari ini apabila sah bergelar isteri kepada juruterbang Azhar Husaini Ghazali.

Pasangan itu dinikahkan Penolong Pendaftar Telok Gadong Baharudin Abu Bakar di rumah keluarga Ella di Telok Gadong di sini, dalam satu majlis tertutup Sabtu malam.

"Ella rasa syukur segalanya dipermudahkan. Setelah sering ditanya bila akan naik pelamin, Allah makbulkan hari ini," katanya yang ditemui selepas majlis itu.

Penyanyi itu mengesat air mata kegembiraan selepas sah bergelar isteri kepada Azhar yang dikenalinya sejak sembilan tahun lepas.
Sumber: Mstar

Read More

Suami Menitiskan Air Mata Melihat Isteri Berzina Dengan Majikan Beliau

Apa pandangan korang dengan masyarakat hari ini, kalau baca Harian Metro boleh bawak muntahlaa pasal cerita-cerita camnie..bagi aku senang jea laksanakan Hukum Allah di bumi Malaysia..settle jea..x payah buat seminar ke, motivasi ke..ke guane semua...

Seorang suami berasa hancur luluh hatinya setelah mengambil keputusan untuk pulang semula ke rumah di Rawang, kerana bimbangkan keselamatan isteri selepas dihalau sebelum itu.

Kepulangan beliau bertukar menjadi satu episod hitam apabila melihat isterinya itu bersekedudukan dengan lelaki lain.

Lebih menyedihkan, lelaki yang ditangkap berasmara dengan isterinya adalah majikan wanita itu menyebabkan mangsa, 30, gagal mengawal diri sehingga menitis air mata dan tidak mampu berkata apa-apa.

Walaupun majikan isterinya berulang kali meminta maaf dan mendakwa tidak melakukan hubungan asmara dengan wanita itu, namun mangsa yang enggan mempercayainya mendesak dia menceritakan perkara sebenar menyebabkan lelaki itu panik dan melarikan diri.

Bagaimanapun, dia ditahan penduduk yang menyedari kejadian terbabit sebelum lelaki itu mengaku melakukan hubungan asmara dengan pasangannya sebelum mereka dibawa ke Balai Polis Rawang untuk tindakan lanjut.

Sumber berkata, sebelum kejadian, suami berkenaan yang rindukan isteri pulang semula ke rumah jam 7.30 malam bersama adik lelakinya kerana bimbangkan keselamatan isterinya itu namun berasa pelik sebaik melihat sepasang kasut lelaki berada di luar rumah.

Read more: Kosmo Online..
Read More

Di Rogol Abang Kandung- Melahirkan Anak Diusia 12 Tahun



 Tressa Middleton masih duduk di bangku sekolah rendah ketika melahirkan anak pertama. Usianya masih belum genap 12 tahun ketika abangnya melakukan kekerasan seksual yang membuat dia hamil.

Hasil DNA membuktikan bahawa abangnya sebagai ayah biologi anak perempuannya. Akibat perbuatan itu membuat abangnya dipenjara. Sementara ia harus membesarkan putri kecilnya seorang diri.

Dua tahun berjuang membesarkan anaknya, Middleton akhirnya menyerah. Gadis asal Bathgate, West Lothian, ini terpaksa menuruti saran lembaga sosial untuk menyerahkan puterinya kepada orang tua asuh demi masa depan lebih baik.

"Hati saya berkecamuk, ketika mereka membawa putri saya untuk diterima pakai," ujarnya, dipetik The Sun. "Saya tahu, saya terlalu muda menjadi seorang ibu, tapi saya dua tahun membesarkannya sendiri, saya mencintai dia lebih dari segalanya."

Sumber: Informasi.net
Read More

Ella Sah Bergelar Isteri-Gambar





KLANG: Ratu rock negara, Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminudin, 46, sah bergelar isteri kepada juruterbang syarikat Firefly, Azhar Ghazali, 30-an dengan sekali lafaz.

Majlis pernikahan mereka diadakan di rumah keluarga Ella di Teluk Gadung, Klang di sini kira-kira pukul 10.30 malam Sabtu.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh Jurunikah Masjid Nurul Iman, Klang, Baharuddin Abu Bakar berwalikan abang sulung pengantin perempuan, Mohd Noor Izam Aminudin.

Ella dan Azhar sebelum itu telah ditunangkan sebelum majlis akad nikah bermula.
Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 300 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga pengantin kedua-dua belah pihak dan wakil media.

Pengantin perempuan menerima RM50,300 sebagai mas kahwin berserta tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang.

Ella dan Azhar kelihatan sedondon dengan persalinan berwarna krim rekaan Saiful Baharim.
Manakala majlis resepsi mereka akan diadakan pada 1 Disember depan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Sumber: http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2012/7/8/mstar_hiburan/20120707223330&sec=mstar_hiburan

Read More

Neelofa Bersama Kekasihnya Tersebar Di FB


Neelofa dan seorang jejaka tersebar di Facebook..Kesahihan tentang gambar ini siapa jejaka ini, hanya Neelofa jea leh jawab..melepaslaa mu semua..


Read More

Jualan Arak Untuk Ramadhan

 Assalamualaikum, Carlsberg di beri potongan sempena bulan Ramadhan. apa lah jahil sangat pasaraya kat Sri Petaling nie. X menjaga langsung sensitiviti umat Islam, kalau aku panggil bodo mu marah..hehe.. Ramadhan itu bulan mulia, arak itu najis aduyai.

PETALING JAYA: Langkah sebuah pasaraya di Sri Petaling membuat promosi arak Carlsberg dengan meletakkannya ‘Ramadhan Sale’ menyemarakkan darah umat Islam menjelang Ramadhan ini.
Iklan itu yang kemudiannya dimasukkan dalam facebook sekejap sahaja sudah menerima puluhan komen dari pengguna laman sosial itu.

Posting gambar iklan ini dibuat melalui facebok milik Lajnah Penerangan Dppsa (Dewan Pemuda PAS Shah Alam) dan beberapa pemilik lagi telah mendapat pelbagai reaksi dari orang ramai.

Ramai yang marah-marah namun ada juga yang agak rasional dengan berkata, mungkin ianya dibuat oleh orang Bukan Islam yang tidak faham.

Oleh itu, mereka yang terjumpa iklan sebegini sepatutnya terus membuat bantahan kepada pihak pengurusan pasaraya ini.

Iklan ini seumpama promosi daging babi panggang yang dibuat oleh akhbar MCA, The Star dalam bulan Ramadhan yang lalu.

The Star telah menerima amaran ekoran penyiaran itu.
Namun pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) terus juga memberi amaran apabila The Star membuat satu lagi kesilapan apabila menyiarkan tulisan dan gambar penyanyi Amerika, Erika Badu yang bertatu nama Allah di dadanya yang telanjang.

Sumber: Harakah Daily.net


Read More

KEJAM!!! PENGGAL KEPALA KUCING

 Ambe nak kongsi ngn kawan-kawan gambar kucing yang dihukum pancung oleh si Gemuk yang bodoh nie..Apalah dosa kucing agaknya sampai sanggup di pancung--bangsatt
Dengan muka bangga campur bodoh, makhluk ini menunjukkan kepala kucing yang dipancung nie..jumpe mmg aku sepak laa natang nie..haha
Sumber: Informasi.net


Read More

Gambar Terkini Nora Danish Kelihatan Comel Bertudung


Harini ambe tengok makin ramai artis yang bertudung, ambe tengok satu fenomena yang baik yang berlaku dalam negara sekarang. Islam tidak larang perempuan ingin kelihatan cantik, itu adalah fitrah seorang perempuan nak cantik. . Akan tetapi, biarlah cantik mengikut syariat agama. Cantik didunia dedah itu ini, di akhirat kena rebus dalam api neraka. Buat apa kan? hehe

Ini merupakan imej terkini Nora Danish sepulangnya beliau dari Mekah Mukarramah. Sama-sama kita doakan agar beliau tetap dengan pendiriannya dalam memakai tudung serta semoga artis-artis yang lain mengikut jejak langkah Nora Danish- Info Sinar Harian


Read More

Uncle Seekers Positif Dadah- Polis Johor

 Nie laa kisah uncle Seekers  tuk hari ini, aku akan update cerita dia, sampai uncle x dijumpai lagi..hehe..

Polis Johor mengesahkan hasil ujian air kecing terhadap pengendali blog Uncle Seekers atau nama sebenarnya Syed Abdullah Syed Husein Al-Attas, yang ditahan reman sejak semalam, positif dadah.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, Asisten Komisioner, Mohd Akhir Ishak berkata, Syed Abdullah yang direman bagi membantu siasatan berhubung penyiaran artikel dalam blognya didakwa memfitnah Sultan Johor itu positif mengambil dadah jenis morfin.

"Laporan polis telah dibuat dan kes disiasat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik IPD Nusajaya di bawah Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952," kata kenyataan jabatan itu.

Ujian air kencing dijalankan pada jam 1.25 tengah hari tadi. Beliau kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya.

Laporan dibuat dan kes disiasat oleh Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik IPD Nusajaya dibawah Seksyen 15 (1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Uncle Seekers yang didakwa memfitnah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar melalui laman blognya, ditahan reman empat hari.

Beliau ditahan polis di Senawang kelmarin, Perintah tahanan reman ke atas beliau bersama seorang wanita dipercayai teman wanitanya, Siti Nadhirah Mohd Zain, 26, dikeluarkan oleh Majistret Md Isa Mohamed di Mahkamah Majistret Johor Bahru .

Kedua-dua mereka akan disiasat mengikut Seksyen 8(1)(d) Akta Rahsia Rasmi 1972. Sumber: Sinar harian
Read More

Penagih Juntai Anak Dari Tingkat 6- Gilerr

Kejadian ini berlaku di China. Memang otak ayah dia duduk kat kepala lutut..Ayah dia nie penagih dadah, sebab tu laa benggong..

BEIJING: Seorang lelaki semalam, menjuntaikan anak perempuannya berusia tiga tahun di tingkap tingkat enam di blok apartmen mereka, selepas bertengkar dengan isterinya.
Lelaki itu membuka tingkap rumah pangsa yang baru diduduki dan duduk di birai dengan hanya memegang pergelangan tangan budak kecil itu.
Kanak-kanak kecil itu dapat dilihat cuba memeluk lutut bapanya dan menjerit ketakutan.

Saksi berkata, sesekali dia menyokong tubuh anaknya dengan kakinya tetapi dia lebih banyak memegang dengan sebelah tangan saja.

Ibu kanak-kanak itu boleh didengar menjerit dari dalam rumah dan merayunya membawa kanak-kanak itu kembali ke dalam.

Jiran menelefon perkhidmatan kecemasan yang meletakkan tilam angin di bawah sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya kanak-kanak itu terjatuh.

Anggota polis menyerbu flat itu dan mula berunding dengan lelaki berkenaan.

Selepas dia enggan membawa masuk kanak-kanak perempuan itu ke dalam, mereka terus menerpa ke arah lelaki itu dan menarik kanak-kanak perempuan itu ke tempat selamat.

Kanak-kanak itu dipercayai tidak cedera selepas kejadian itu.

Polis menahan lelaki itu yang dikatakan bertengkar dengan ibu kanak-kanak itu dan khayal kerana mengambil dadah. - DM Sumber-Metro
Artikel ini disiarkan pada : 2012/06/19
Read More

Gambar Uncle Seekers Selamba Semasa Direman

Uncle Seekers nie memang berhantu laa..kena angkut Polis masih rilek lagi siap tunjuk best lagi tu kt media..x tahan dengan awek dia sekali kena angkut, aku ingat  awek nie pun terkena sindrom Uncle kot..haha...layan
Uncle kena reman selama 4 hari, lepas keluar nie apa yang dia akan  buat aku x sempat nak pikir lagi..haha
Read More

Cara Membuat Telur Berwarna-Warni-Sempoi

Mula-mula panaskan telur k-biar masak dalam suhu bilik..kahkah




Pecahkan sebiji demi sebiji-ikut mu laa nak pecah berapa biji pun..jgn pecah kepala dah laa..pastu


mu sediakan pewarna-yang paling baik dan kekal cat rumah...pastu


Amik cat tadi letak atas sudu titik kan secukup rasa kt telur kita retakkan tadi dalam plastik yang akan kita bungkus- pastu


Dalam setengah jam atau lebih korang bukak laa dan basuh dah basuk korang kopek laa telur tu..kikiki dah mcam chef dah aku.


 Siap dan boleh makan..kikiki ( Sesuai tuk majlis kwen lerr )


Read More

Malam nie Blog Uncle Seekers akan memegang Takhta King Of Bloggers

Aku nak kongsi pasal blog yang paling hot kat  Malaysia pada masa ini..haha
Korang tengok pegeview dia sentiasa running x pernah stop..Korang rasa apa nasib Uncleseekers sekarang..lu dah bikin orang panas..
Semua TV dah mainkan Isu Unclee Seekers, malam nie dia akan pegang raja blogger kt msia..korang tunggu

 Di bawah adalah kedudukan terkini blog tempatan setakat 5 Julai 2012

1. Amenoworld                                                             Carian Google

2.Uncleseekers  
3.Papagomo
4.Kelab Greenboc
5.Milosuam
6.Dr. Mim
7. My massa
8.Aku peduli Apa
9. Anak Sungai Derhaka
10.Addin77

Carian kat google menunjukkan Uncleseekers no 4 sekarang.. terima kaseh ronyanuar.com atas info


Read More

Awek Jepun Makan Katak Puru Hidup-Hidup

Petang-petang yang syahdu, ambe nak share satu gambo tentang perangai org Jepun yang pelik-pelik nie. Awek comel yang memakan Katak hidup-hidup. Zalim sungguh ambe rasa, sebab itu Allah turun bala Tsunami kat Nippon..

Korang tengok muka katak tu, dia mintak tolong tu, mapuh laa aku kali nie, natang bodoh orang nippon nie, banyak2 makanan dalam dunia nie aku yang dipilihnya. Nasib baik ambe faham bahasa katak

Katak tu cakap, aku ingat gurau je, natang bodo nie wat suruh..mu lihat katak tu, tgh mengerang kesakitan..


Read More

Uncle Seekers Kena Tangkap


Sekitar jam 10 malam tadi, blogger Uncleseekers, Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas telah ditahan olih pihak polis. Seekers kemudiannya dibawa ke balai polis Senawang, Negeri Sembilan.

Tangkapan itu diyakini urutan daripada pendedahan dalam blognya berkaitan isu kerabat diraja Johor, seperti yang dilaporkan di sini

Update: Blogger Uncleseekers dalam perjalanan balik kampong

Blogger Uncleseekers yang telah ditahan polis Senawang sekitar jam 10 malam tadi, sekarang ini dalam perjalanan balik kampong. Bedanya, selalunya beliau berkereta sendiri ke Johor Bahru tetapi malam ini Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas ke Johor Bahru dibawa olih kereta polis.

Diyakini Uncleseekers akan dihantar untuk ditahan di Balai Polis Nusajaya, Johor Bahru sementara "adik" masih ditahan di balai polis Senawang. - News update"


Read More

Salam Nifsu Syaaban 1433H

Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi, mlm nie Allah mengizinkan lagi daku menghirup udara ciptaanNya..Nifsu Syaaban menjenguk aku lagi...Nisfu Syaaban adalah di antara malam2 mulia dalam Islam..Rasulullah (SAW) tidak pernah tidur apabila tibanya malam ini dengan beribadat..nifsu berasal dari perkataan arab (nifs) iaitu separuh dan ini bermakna 15 hari lagi Ramadhan Al-Mubarak akan menjelang tiba..sesungguhnya Rejab bulan Allah, Syaaban bulan Muhammad (SAW) dan Ramadhan bulan umatku..

Malam nie aku sambut Nisfu Syaaban bersama-sama anak-anak buah, gua nak postkan kt blog gua..hehe

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More

Anak Lembu Mirip Manusia

Desa Nyakaban Timur, Kecamatan Batang-Batang Sumenep, Madura dihebohkan dengan lahirnya anak lembu yang mirip manusia. Anak lembu itu lahir tanpa bulu dan mirip kulit bayi.

Kepala dan muka bayi pun bulat mirip manusia, bahkan dua kaki depan posisinya seperti lengan manusia. Anak lembu ini lahir tidak normal dan ketika lahir mempunyai berat 2 kg dan panjang 50 cm.

Namun sayangnya, anak lembu ini hanya mampu bertahan hidup selama 17 minit. Uniknya, sang pemilik, Rasuki, mengaku akan menguburkannya seperti manusia dengan memberi kain kafan.

Rasuki menjelaskan selama 10 tahun memelihara lembu tersebut, tidak ada yang aneh yang ditemukan selama ini. 6 anak lembu sebelumnya lahir normal dan tidak ada yang aneh.“Baru kali ini terlihat aneh dan saya terkejut,” ungkapnya.

Sebelum anak lembu in lahir, Rasuki mengaku bermimpi aneh. “Ternyata, lembu saya lahir mirip manusia. Ini akan mendatangkan rezeki baik,” jelas Rasuki.
sumber: informasi.my
Read More

Lelaki Terkejut Terakam Imej Hantu

Seorang lelaki terkejut setelah dia merakam imej lembaga manusia yang dipercayai hantu ketika bercuti di utara England pada awal tahun ini.

Lelaki itu, Colin Foster, 34, menceritakan kembali bahawa imej misteri itu dirakam dengan menggunakan kamera digital yang baru dibelinya ketika melancong di North Yorkshire.

Beliau tidak mengesan apa-apa yang luar biasa sehingga pulang ke rumah dan melakukan semakan semula gambar yang telah dirakamkan.

“Saya dan teman wanita saya sedang melihat gambar-gambar tersebut. Tiba-tiba, teman wanita saya menyahut berhenti dan merampas kamera itu,” kata Colin.

“Teman wanita saya menyuruh saya membesarkan fokus pada satu bahagian gambar.
“Imej misteri itu pada awalnya tidak dapat dilihat dan semakin jelas setelah diperbesarkan. Kami tergamam dan memandang antara satu sama lain (apabila melihatnya),” ujarnya.

Sementara itu, anggota Persatuan Paranormal British, Nick Thurston berkata, imej yang dirakamkan itu jelas dan ia dianggap satu penjelmaan roh dalam bentuk manusia.
Read More

Gadis Melayu Mengaku Kafir Elak Ditangkap Zina Dengan Negro

Assalamualaikum..Mlm nie tgh layan bola terpandang lak berita kt Harian Metro gadis Melayu Sanggup Mengaku Kafir Elak Ditangkap Berzina Dengan Negro.. panas je hati nie, apa laa bodoh sangat Gadis Melayu sekarang dah lah mengaku kafir, pastu duk layan Negro..aduyai x leh terima aku..jumpa memang aku tampar jea..

Hanya kerana enggan dicekup ahli jawatankuasa Surau al-Munawwarah, Apartmen Lagoon Perdana, Bandar Sunway di sini selepas disyaki berkhalwat dengan lelaki warga Afrika, seorang wanita sanggup mengaku bukan Islam.


Timbalan Pengerusi Surau itu, Mohd Zuki Mohd Akhir berkata, wanita terbabit yang berusia 23 tahun dan bekerja sebagai operator telefon dicekup bersama lapan lelaki warga Afrika, kira-kira jam 10.45 malam, Selasa lalu.

Menurutnya, pihaknya melakukan pemeriksaan di tempat kejadian selepas menerima aduan mengenai kehadiran wanita terbabit dalam keadaan mencurigakan di rumah yang disewa warga Afrika itu. Katanya, selepas memperkenalkan diri, seorang penghuni membenarkan mereka masuk membuat pemeriksaan sebelum mendapati lapan lelaki warga Afrika berada di ruang tamu sambil menikmati minuman keras bersama wanita terbabit.

“Ketika soal siasat mengenai tujuan wanita terbabit berada di rumah berkenaan, dia secara sedar mengaku bukan Islam menyebabkan kami terkejut.“Tidak berpuas hati dengan jawapan itu, kami meminta kad pengenalannya untuk diperiksa. Tetapi, wanita terbabit berdolak-dalik sebelum memberitahu kad pengenalannya tertinggal di rumah,” katanya.

Mohd Zuki berkata, pihaknya kemudian menggertak untuk menyerahkan wanita terbabit kepada pihak polis selepas diyakini dia berbohong bagi mengelak diperiksa status agama pada kad pengenalannya.

“Selepas digertak, barulah wanita terbabit menyerahkan kad pengenalannya untuk diperiksa dan dalam dokumen itu menunjukkan agamanya Islam serta berasal dari Kuala Lumpur. “Dia kemudian mengaku terpaksa memberi alasan sedemikian kerana takut dikenakan tindakan,” katanya.


Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.