Anggota Polis Ditahan Merogol Gadis 15 Tahun

PETALING JAYA – Seorang pegawai polis rondaan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini kerana merogol seorang gadis berusia 15 tahun pada Ogos lalu.

Azman Zakaria, 28, mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan itu selepas pendakwaan itu dibacakan kepadanya di hadapan Hakim, Rozina Ayob pada Selasa.

Dia dituduh merogol gadis berkenaan di sebuah rumah di Jalan Berkat 5, Kg Sri Aman, Puchong di sini kira-kira 6.30 petang pada 5 Ogos lalu.

Azman yang berkhidmat dengan Balai Polis Melaka Tengah didakwa di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan, di mana memperuntukkan hukuman maksimum penjara 30 tahun dan sebatan jika disabitkan.

Timbalan Pendakwa Rakya Siti Aishah Ab Rashid menawarkan ikat jamin RM8,000 dengan menyatakan bahawa Azman adalah seorang penjawat awam.

Peguam Esther Tan Siew Choo yang mewakili Azman berkata, dia berharap pihak mahkamah dapat mengurangkan ikat jamin kepada RM3,000 kerana Azman telah memberi kerjasama kepada mahkamah.

Hakim Rozina kemudian membenarkan ikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin dan juga memerintahkannya untuk tidak mendekati saksi, keluarga dan mangsa.

Hakim Rozina menetapkan 23 November untuk sebutan kes sementara menunggu laporan perubatan.

Sumber: Mstar.com.my

Read More

Black Mentor Sanggup Membunuh Jika Ada Orang Yang Mempertikaikan Keimanan ( Islam ) Beliau..

KUALA LUMPUR – Beberapa minggu yang lalu, nama penyanyi realiti televisyen, Black (Mentor) seakan-akan tercalar apabila dia dikatakan bersekedudukan dengan kekasih ketika bercuti di Pulau Redang, Terengganu, Januari tahun ini.

Black atau nama sebenarnya, Hanifah Md. Hanafiah, 25, sudah tampil membuat kenyataan dengan menafikan gosip bahawa dia melakukan perbuatan terkutuk itu.

Tetapi masih ada lagi ‘cakap-cakap belakang’ kedengaran seperti mengatakan dia hanya mahu mengelak daripada mengaku tetang perkara itu.

Terbaru, dalam sebuah ruangan Pojok sebuah akhbar mingguan tempatan, semalam, Black sekali lagi meluahkan rasa dukacitanya terhadap dakwaan itu.

Memetik daripada artikel berkenaan, Black berkata, dia amat berang apabila dikaitkan dengan gosip tersebut.

Malah lebih teruk, apabila dia dikatakan seperti tidak tahu membezakan mana yang baik dan buruk sekaligus membelakangkan ajaran agama Islam.

“Saya beritahu lagi, kalau sampai mempertikai agama, saya sanggup membunuh!

“Saya perlu mempertahankan agama saya. Kalau nak tulis gosip, jangan campur aduk dengan agama. Itu yang saya cakap saya nak saman,” katanya di sini, semalam.

Tambahnya, tidak apa jika mahu menuduhnya perangai buruk sebab dia juga manusia biasa yang tidak lari daripada melakukan kesilapan tetapi jangan menuduh sehingga terlampau.

“Nak tuduh perangai saya buruk, tak apa, tapi jangan sekali-kali mempertikaikan agama saya. Bagi saya isu ini sudah diselesaikan dan saya harap tidak apa pihak yang mengungkit lagi.

“Selepas ini saya perlu menasihatkan diri saya sendiri supaya lebiih berhati-hati,” katanya.

Namun begitu, kata-kata penyanyi yang popular dengan lagu Teman Pengganti ini bukanlah nak mengugut mana-mana pihak.

Mungkin Black secara tegas ingin menyatakan yang dia sanggup lakukan apa saja jika ada orang yang mempertikaikan pegangan agama Islamnya.

Sumber: mynewshub
Read More

Tanpa Rasa Bersalah Penyanyi Melayu Nadhira Memeluk Anjing.

Sebelum ini, negara agak kecoh apabila terdapat beberapa selebriti tanah air yang beragama Islam bergambar dengan memegang anjing.

Antara artis yang pernah terlibat adalah penyanyi, Adira dan pelakon, Nanu Baharudin.
Kini, menerusi laman portal Budiey.com, giliran penyanyi rap Nadhira pula dilihat sedang memegang binatang yang diharamkan itu.

Namun begitu, tidak pula penulis tahu sejauh mana keadaan anjing berkenaan.
Misalnya sama ada basah atau kering.

Mungkin Nadhira dapat memberi kenyataan berhubung isu ini kelak.
Sementara itu, bagi seiapa yang tidak mengenali Nadhira, dia sebenarnya artis Malaysia yang sedang meningkat naik di persada seni antarabangsa.

Antara lagunya yang popular adalah Hitam Kuning (Go Tigers), Rindu dan Tears Us Apart.
Terbaru dia bakal mengadakan persembahan di Australia.


P/S: Nie laa akibatnya terlalu ikutkan budaya barat yang tidak tahu asal usul..Sampai najis Mughalazzah pun x reti nak beza..Anjing tu haram hoi sentuh kena samak.
Read More

Tahniah Pelumba Tersohor Negara Zullfahmi lari dari kena sembur arak



 Assalamualaikum..Bangga betul aku kt Mamat ( Zulfahmi Khairuddin )  nie berumur 21 tahun, beliau merupakan anak muda dari Banting Selangor ( Org Jowo )  dan merupakan pelumba yang mencipta sejarah menaiki podium perlumbaan moto 3 menduduki tempat ke dua. Apa yang aku banggakan tentang Mamat nie walaupun dah berada di puncak tapi tuntutan agama dan adat ketimuran masih tersemat dijiwa beb..hehe.

Masa beliau menaiki podium aku ada beb..bangga jugak laa abis laa suara aku bersorak untuk Mamat nie..Masa Mamat nie naik podium memang tradisi Sukan Permotoran Dunia bila dah menang jea Air Syaitan lah yang menjadi hadiah sampingan... Di goncang2 pastu disembur kat semua pemenang. Apa yang membanggakan aku semasa sesi semburan air Syaithan nie Mamat nie lari beb..Tahniah laa aku ucapkan..
Sebelum terlupa ingin aku ucapkan tahniah kepada pelumba Moto 2 Negara yang berjuang atas tiket wild Card kerana berjaya mendapat tempat keempat walaupun bermula di tempat ke 27 muda laa si Hafizh Syahrin Abdullah nie baru 18 tahun beb...Cerah masa depan beb...

Layan video nie..


Read More

GEMPAR Fitnah Berleluasa | Rozita Che Wan Nafi Berbogel, Akui Ada ‘Pondan’ Menyerupai Dirinya!

GEMPAR Fitnah Berleluasa |  Rozita Che Wan Nafi Berbogel, Akui Ada ‘Pondan’ Menyerupai Dirinya!  | KUALA LUMPUR –  Aktres Rozita Che Wan terkejut apabila ditanya mengenai gambar yang disiarkan portal murai.com.my ini.

Rozita Che Wan Berbogel

Malah, pelakon Kiah Pekasam itu menafikan sekeras-kerasnya bahawa wanita di dalam foto berkenaan adalah dia.

“Saya tidak pernah bervideo chat. Saya pun tak tahu apakah itu video chat atau webcam.
“Saya sendiri tak tahu sama ada telefon saya boleh berbuat sebegitu atau tidak.
“Jadi, terus-terang, saya tidak pernah berbuat perbuatan terkutuk seperti ini.

“Apatah lagi untuk mengaku bahawa gambar itu adalah gambar saya.
“Saya sendiri tidak pernah melihat gambar yang dimaksudkan itu. Inilah pertama kali saya mendengarnya.

“Lagipun pula, saya bukan muda lagi nak buat perkara sedemikian. Takkanlah saya sanggup nak buat benda seperti ini,” katanya ketika dihubungi murai.com.my, sebentar tadi.

Meneruskan penjelasan kepada murai.com.my, Rozita memberitahu gambar itu bukannya menggunakan teknik super impose kerana berkemungkinan besar ia adalah individu yang menyerupai wajahnya.

“Mungkin pelanduk dua serupa. Sekarang ini pun, saya difahamkan ramai wanita dan pondan menyerupai wajah saya.

“Sekali lagi, saya ingin memberitahu itu bukan gambar saya. Apapun, gambar ini disebarkan berkemungkinan besar ada pihak yang cemburu dan cuba menjatuhkan kerjaya saya.

“Apapun, terima kasih kerana memberitahu saya tentang hal ini untuk mengesahkannya. Ingat! Itu bukanlah diri saya ya,” jelasnya.

Difahamkan, gambar tersebut telah pun disiarkan disebuah laman blog pada awal tahun 2012.
Malah, wanita yang berada didalam gambar tersebut telah menjadi pujaan ramai kerana wajahnya menyerupai Rozita Che Wan

Sumber: (Murai.com.my)

Read More

Kumpulan lelaki samseng serang bengkel motosikal di Georgetown

GEORGE TOWN — Lebih 10 lelaki bersenjatakan parang, tukul, kayu dan batang besi menyerang sebuah bengkel membaiki motosikal di Lorong Sungai Pinang semalam.

Seorang pekerja bengkel yang enggan dikenali berkata pada kejadian 4.30 petang itu, semua lelaki terbabit secara tiba-tiba meluru masuk dan memecah perkakasan dalam kedai selain melarikan wang tunai serta barangan berharga.

Beliau berkata, mereka turut mengugut mahu mencederakannya dan enam lagi rakan sekerja yang berada di situ jika cuba melawan.

"Semasa itu, saudara tauke yang sedang mengandung lima bulan turut berada di dalam bengkel tetapi mujurlah tiada sesiapa yang cedera. Kejadian berlaku sangat pantas, beberapa minit sahaja mereka pecah masuk, rosakkan barang-barang dan larikan dompet serta telefon bimbit kami,” katanya kepada pemberita di sini.

Susulan kejadian, pemilik bengkel mengalami kerugian kira-kira RM150,000.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan berhubung kes tersebut dan motif kejadian masih dalam siasatan.

Beliau berkata, setakat ini, polis menahan lapan lelaki tempatan berusia 16 hingga 38 tahun di sekitar kawasan Jelutong bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan bagi kesalahan merusuh.

Katanya, kes itu turut disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat. — BERNAMA

Read More

Ustaz Sharhan Shafie - Iblis Ikut Balik Rumah

Assalamualaikum..Pagi2 nie ambe nk kongsi pertanyaan penonton  kepada Ustaz Sharhan berkenaan Iblis ikut balik rumah dan ayat yang boleh memisahkan Iblis dari bertenggek di tubuh kita..contohnya bila menziarahi orang sakit..Jom ikut beramal dengan surah At-Tariq ayat 4.


Read More

2 PERAGUT mati disembelih.


Pontian - 18/10/12, Begitulah nasib malang kepada 2 PERAGUT yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung kayu ara pasong. Menurut saksi, Hj Manan Jalil 48 (bukan nama sebenar), salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua PERAGUT ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher PERAGUT itu tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika PERAGUT itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada PERAGUT itu. Salah seorang penduduk tempatan, juga ketua kampung disitu pula yang berang pada PERAGUT itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 PERAGUT ini, kaki2 PERAGUT itu diikat.
 
Dengar takbir yang bergema, dia telah sembelih PERAGUT tanpa rasa belas kasihan. Darah menyembur keluar, orang tempatan tidak berani menghalang perbuat ketua kampung itu kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan seekor lembu yang meRAGUT rumput disembelih untuk hari raya korban.

Sumber: Facebook.
Read More

Nie Laa Akibat Terlampau Moden [ Alvin Dan Vivian ] | Pelajar Malaysia Buat Blog Seks Di Singapura

Nie Laa Akibat Terlampau Moden [ Alvin Dan Vivian ] |  Pelajar Malaysia Buat Blog Seks Di Singapura | Seorang pelajar Malaysia yang menerima Biasiswa ASEAN di National University of Singapore (NUS) akan berhadapan dengan masalah besar ekoran blog seks yang menampilkan gambar-gambarnya bersama teman wanitanya sedang
melakukan hubungan seks, terdedah.
Penuntut jurusan Undang-Undang yang dinamakan oleh media Singapura sebagai Alvin Tan Jye Yee, 24, mendakwa dia dan teman wanitanya, Vivian Lee, 23, sering menceritakan tentang hubungan seks mereka di laman Tumblr ‘untuk dinikmati oleh orang lain’.
Pasangan tersebut dikenali sebagai ‘Alvin and Vivian’ di dalam blog mereka dan mendakwa mereka hanya memuatnaikkan gambar-gambar mereka sendiri dan mempelawa pasangan-pasangan menarik lain di Malaysia dan Singapura untuk menyertai mereka.

Blog berkenaan telah bermula pada 20 September apabila pasangan tersebut memuatnaikkan gambar-gambar mereka sedang melakukan persetubuhan
Dalam salah sekeping gambar, mereka malah mendakwa melakukan hubungan seks dalam tandas OKU di kawasan tumpuan pelancong di sana, Esplanade.
Mereka juga langsung tidak menutup wajah mereka.
Ketika ditanya oleh salah seorang pembaca blog mengapa mereka bertindak sedemikian rupa, Alvin dan Vivian berkata, mereka yang berfikiran terbuka tidak boleh menganggap sex merupakan satu perbuatan jenayah.
” Kami tidak melihat mengapa mereka yang aktif dalam seks, atau mereka yang berfikiran terbuka dalam kehidupan seks perlu dilayan seperti penjenayah.
” Seks adalah proses reproduktif biasa yang tidak boleh dikaitkan dengan stigma,” kata mereka seperti yang dipetik dalam akhbar The New Paper Singapore.
  p/s: Nielaa akibat sistem sekular yang diguna pakai..sampai najis pun x reti nak  beza..ish2
Sumber: boyzonne-hijaurimba.
Read More

Gila - Gadis India Terpaksa Kahwin Dengan Mayat

Seorang perempuan India terpaksa mengahwini lelaki yang hidup bersamanya 10 tahun dan memberinya keturunan. Namun perkahwinan itu dilakukan ketika lelaki itu sudah meninggal dunia.

Chudki Hembram dan Mahalal Marandi hidup bersama selama 10 tahun tanpa adanya ikatan perkahwinan, kerana mereka tidak mampu untuk mengadakan pesta. Mereka sudah dikurniakan empat orang anak.

Mahalal meninggal dunia pada minggu lalu dan hal itu membuat Chudki merasa tertekan. Chudki risau, nasib anak-anaknya akan bertambah sengsara kerana ibu bapa mereka tidak memiliki status perkahwinan yang sah. Seluruh warga desa di tempat tinggal Chudki akhirnya sepakat untuk membantu Chudki mengakhiri penderitaan itu

Meskipun saat itu, keluarga mempelai lelaki sibuk mengurus pemakaman Mahalal, warga desa menceritakan penderitaan Chudki yang sudah lama hidup dengan Mahalal. Keluarga Mahalal sepakat untuk membantu Chudki mengadakan upacara perkahwinan.

Warga desa akhirnya berkumpul dan mempersiapkan upacara perkahwinan itu berdasarkan adat tempatan. Seseorang ditugaskan untuk memegang tangan Mahalal Marandi yang sudah tidak bernyawa dan menempelkan telapak tangan itu ke dahi Chudki.

Usai pernikahan itu diadakan, Chudki rasmi menjadi janda Mahalal Marandi.

"Saya menerima perkahwinan yang kami lakukan usai kematian suami saya. Jadi, tidak akan ada yang menyebut anak-anak saya sebagai anak haram," ujar Chudki, seperti dipetik Gulf News.

Seluruh warga di desa tersebut menganggap peristiwa itu sebagai peristiwa teraneh yang pernah terjadi. Namun mereka ikut gembira menyaksikan perkahwinan itu.

Sumber
Read More

Pelacur Di Betong Thailand Guna 'Sende' Pikat Pelanggan

BETONG (Selatan Thailand) – Keghairahan lelaki Malaysia terhadap layanan hebat pelacur Betong sehingga mereka sanggup berhabis duit untuk mendapatkan khidmat wanita terbabit rupa-rupanya tersirat rahsia di sebaliknya.

Sebelum diulit para pelacur atau dikenali juga sebagai ‘Darling Betong’ itu, lelaki terbabit terlebih dulu dikatakan terkena ilmu guna-guna atau sende (dalam bahasa Siam) yang dipakai pelacur terbabit untuk menarik perhatian para pelanggan.

Sama ada menerusi minuman yang diberi, hembusan atau sebutan nama, lelaki yang menjadi mangsa akan terus mendekati wanita tersebut tanpa membuat sebarang rundingan harga.

Difahamkan, kegiatan itu sering dilakukan pelacur bukan beragama Islam yang berasal dari Chiangmai dan Chengrai manakala mangsa pula terdiri daripada lelaki beragama Islam atau berketurunan India.

Dakwa seorang penduduk di situ yang hanya dikenali sebagai Nas, 23, perbuatan seumpama itu telah digunakan sejak dahulu lagi oleh sebilangan wanita yang bekerja sebagai pelacur di pusat hiburan dan hotel-hotel murah di pekan berkenaan.

Menurutnya, ilmu guna-guna yang dipakai mereka adalah bagi memikat lelaki Malaysia yang datang berseorangan ataupun berkumpulan tanpa mengira usia dan warna kulit.

Sumber: Kosmo

Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.