Ac Mizal Mengamuk Patrick Teoh Hina Islam

Ac Mizal Mengamuk Patrick Teoh Hina Islam| - Secara tiba-tiba, kecoh dengan cerita dari seorang pelakon Cina, Patrick Yeoh yang dikatakan bersikap kurang ajar dan mengeluarkan kenyataan yang berunsurkan perkauman.

Patrick juga telah mengeluarkan kenyataan seperti menghina agama Islam menerusi laman Facebooknya.

Tindakan pelakon tersebut mengeluarkan kenyataan itu adalah kerana satu peraturan dikeluarkan oleh kerajaan di negeri Utara Semenanjung sekiranya ingin mengadakan persembahan dalam ‘1 Malaysia Chinese New Year Celebration 2013’.

Ekoran dari kenyataan ‘kasar’ dari Patrick, keadaan menjadi kecoh dalam industri seni tanah air.
 Pelakon-pelakon lain, Datuk AC Mizal, Tomok OIAM dan Danny X-Factor telah naik angin dengan suara kenyataan kasar Patrick.

 
Bagi mereka, Patrick terlalu biadap dan kurang ajar kerana telah menghina kaum serta agama lain di Malaysia.

Nampaknya, bukan sahaja dunia politik Malaysia punyai pelbagai ragam, industri hiburan tempatan juga semakin hari semakin ‘rancak’ dengan isu-isu yang sensitif. – Murai

P/S: Patrick dah mintak maaf, aku harap ajaran Islam korang jgn ganggu, ada benda kite boleh bincang agama Islam lu jgn kacau.

Satu lagi mana pertubuhan yang selalu buat demo tuk Islam dan Akidah kat Malaysia, kasi laa demo sikit nie senyap seribu bahasa..X boleh duit kah..ptuiiih

Artikel Menarik Lainnya



4 comments:

Anonymous said...

cilaka lu , kurang ajar lu, kalo saya jumpa sama lu mamposs lo. kalo di Pakistan ni dahh lama lu mamposs..

Anonymous said...

Patrick dah mintak maaf pun... oklah tapi kalau buat sekali lagi, sajalah dia...

Tapi ada jugak yang terang-terang menghina agama Islam dan masih lagi tak mintak maaf... apa macam?... pergilah mengamuk...

Nak mengamuk pun, kena pilih-pilih ke?

effortlab said...

Nak marah, marah la. Tak perlu nak libatkan agama kot. Teruk betul

Anonymous said...

Dia ada hak nak marah tapi tak perlulah sehingga mengutuk... Ni Patrick kena sogok pihak tertentu yang mahu melihat peranda dalam industri hiburan. Tak pun die nak publisiti. Haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.