Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM Minta Puan Zohra Jabeen Mohon Maaf Kepada Bawani


Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM Minta Puan Zohra Jabeen Mohon Maaf Kepada Bawani | Kami dari Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM ingin menyuarakan sedikit pandangan mengenai isu Forum Mahasiswa di UUM apabila pelajar Jurusan Undang-undang di UUM Sdri Bawani KS dimalukan di depan khalayak ramai.

1. Kami mengutuk sekerasnya tindakan Puan Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin selaku Presiden Suara Wanita 1 Malaysia yang memperlekehkan dan memperkotak-katikkan soalan yang dikemukakan oleh saudari Bawani.

2. Dalam mana-mana forum, para panel dan juga audien sendiri mempunyai hak dan pendapat masing-masing untuk disuarakan, malahan ia juga perlu ditangani secara professional, bukan dengan memberi analogi "haiwan bermasalah" yang semua sedia maklum, tiada kaitan dengan fakta yang dikemukakan oleh Saudari Bawani.

3. Kami merasakan Puan Sharifah agak keterlaluan dan tidak menunjukkan contoh yang baik sebagai seorang pemimpin NGO dalam menjawab soalan yang dikemukakan. Oleh itu, kami juga memohon Puan Sharifah untuk memohon maaf secara terbuka kepada pihak Bawani seperti mana beliau memalukan saudari Bawani secara terbuka.

4. Sewajarnya, sebagai seorang pemimpin tertinggi NGO, Puan Sharifah patut memperkaya diri dengan ILMU dan NILAI-NILAI MURNI kerana kedua-dua elemen ini adalah sangat penting dalam diri seorang pemimpin agar pemimpin tersebut layak dihormati oleh pengikut. Bukan ego dan tinggi diri yang menjadi teruhan.

5. Kejadian yang berlaku, bagi kami, tidak perlu pelajar di dalam dewan itu turut disalahkan. Kebiasaannya sesi penghujahan dan sesi soalan dibuka selepas habis forum. Ini bererti mereka ini sudah diberikan pendedahan mengenai segala keburukan yang cuba diketengahkan. Sesungguhnya pelajar-pelajar di dalam dewan itu masih dalam proses belajar.

INTAFF Society Committee 2012 via We Are All Bawani

SEWAKTU MAHASISWI BERBANGSA INDIA YANG BERNAMA BAWANI KS BERDIRI UTK MEMBINCANGKAN DAN MENYUARAKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH TENTANG BERSIH DAN SOALAN MENGAPA MSIA TIDAK MAMPU UTK MENAWARKAN PENDIDIKAN PERCUMA SPT NEGARA2 LAIN...... TEMAN LIHAT MAJORITI MAHASISWA YANG DUDUK DIAM ADALAH MAHASISWA2 BERBANGSA MELAYU YG SEDIKIT PUN TIDAK BERANI BANGUN ATAU SAMA-SAMA BERSUARA MEMPERTAHANKAN LUAHAN HATI BAWANI....

Sumber: FB

Artikel Menarik Lainnya4 comments:

Anonymous said...

seesaorang professional sepert ini sepatutnya mempunyai maruah yang tinggi

Joe Labuci said...

kalo support Bawani tak leh dapat Galaxy note!!!!!! tu lah pasal.... wakakaakakak....

Anonymous said...

Sapa support bawani,baucer buku,rebat tel pintar x dpt. Sapa berani agkt tgn. Angkat! Angkat!

Anonymous said...

listen listen listen siapa yg jadi suami perempuan ni nasibla.Awak dah trpacak dia dok listen listen listen sampai ke pagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.