Rianti Pelakon Ayat-Ayat Cinta Sudah Murtad

Seorang pelakon wanita cantik yang pernah membintangi sebuah filem agama (ayat-ayat cinta) mengaku murtad kerana cinta. Adakah anda kenal dengan nama Rianti Cartwright?
Pelakon cantik tu diberitakan dah murtad apabila memilih untuk berkahwin dengan seorang lelaki Kristian.. Dia memilih untuk gadaikan pegangan agama dia semata-mata kerana cinta.

Ketika ditemubual oleh media Indonesia tentang status agamanya, pelakon tersebut menjawab.
“Bagi saya, ada yang boleh dikongsi bersama dan ada yang tidak boleh.”

Rianti bagaimanapun berkata dia bahagia setelah menjadi isteri kepada Alfonso Nainggolan atau Cas, selepas berkahwin pada 17 September lalu di Gereja Old St Patrick, New York, Amerika Syarikat.

“Saya sekarang amat bahagia,” kata aktres berusia 28 tahun itu.
Inilah Hebatknya penangan cinta.. Manusia sanggup buat apa saja demi cinta tanpa sedar bahawa cinta tu sebenarnya tak kemana.
Sumber: Harian Metro

Artikel Menarik Lainnya



11 comments:

otaklunyai said...

bila dah kena sumbat keneraka barulah tau... sucinya cinta.... bangang... nauzubillah!!!! semoga Allah jauhlan kita dan keturunan kita dari dugaan begini...

aQu Mad said...

adeh,,

muzium padi gunung kheyang said...

dia teringin nak masuk neraka JAHANNAM!biaq pi la... nama dah pun masuk kumpulan setan

Anonymous said...

Adakah ini caranya kiter mengemukakan komen kpd mereka yg sesat...? Apa yg kita lakukan utk membawa mereka kembali ke jalan Allah...? Dgn cacian..? Dengan makian..? Dengan menjadi Allah wannabe kerna sewenang2nya menjatuhkan neraka jahannam kepada mereka..?

Anonymous said...

itu lah islam liberal dan pluralisma namanya...dan itulah yg pkr dok ngiau2 nak jadikan sama di Msia...smpi nama Allah pun dah tak kisah....

Anonymous said...

Cinta-cinta masa baru kawin okey la..la 5 tahun, atau 9 tahun..atau tak sampaipun..ajal menjemput..kan kes naya. Mati kafir. Balasan neraka allah amatlah dahsyat.Tiadaa jalan keluar dan selamanya.

fizafantagiro said...

br semalam tgk citer ayat ayat cinta dan kagum tengok dia dalam pakaian muslimah sejati..huhh..

Anonymous said...

YAKINLAHH..
Tidak akan masuk syurga mlainkan islammm!!! Selain dari itu, adalah neraka.. Hum fi ha kho li dun.. Mereka kekal didalam'y.. Teruslh kekal di landasan yang benar..

Herma Julianny said...

macam tak percaya je pula..
huhu..

Mentari Merah said...

tak sangka dia sanggup gadaikn agama demi cinta,tak patut

Mentari Merah said...

tak patu2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Loading...

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.