Semakan Daftar Pemilih Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR)

                                                Sila Tekan Gambar di atas
Pilihanraya Umum bakal diadakan tidak lama lagi, sudah pasti ramai yang tidak sabar untuk mengundi dan menjalankan kewajiban. Bagi yang telah mencukupi umur 21 tahun anda bolehlah mendaftar sebagai pengundi di pejabat pos dan penjabat pendaftaran. Adakah anda yang sudah mendaftar menyemak daftar memilih? kalau belum boleh ke link yang ambe sediakan di bawah.

Semakan secara online Daftar Pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR)

- Bagi secara online bolehlah ke link yang kami sedikan : http://daftarj.spr.gov.my/NEWDAFTARJ/
- Masukkan Kad Pengenalan tanpa "space" dan tanda "-".



Semakan Melalui SMS Daftar Pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR)

" Taip SPR<jarak>SEMAK<jarak>No. K/P dan hantar ke 15888 "

Semakan melalui talian telefon

Sila dail 03-8885 6565 (jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang)

Bagi anda yang belum mendaftar, bolehlah mendaftar ditempat-tempat berikut :

(a)Ibu Pejabat SPR Malaysia
Tingkat Bawah, Blok C7, Kompleks C
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62690 Putrajaya
No. Telefon: 03-88856686


(b)Pejabat-Pejabat Pilihan Raya Negeri


(c)Pejabat-Pejabat Pos Berkomputer di seluruh Negara


(d)Kaunter SPR melalui Program Outreach
Tiada aktiviti ketika ini


(e)Pejabat-Pejabat Kedutaan, Suruhanjaya Tinggi & Konsulat Jeneral di Luar Negeri
Sila klik pada http://www.kln.gov.my/bm/?page=mission


(f)Senarai Penolong Pendaftar

sumber

Artikel Menarik Lainnya



2 comments:

Anonymous said...

Tak perlu semak lah...puak2 kau percaya ke kt SPR..kang kalah PRU13 korang slhkn SPR jugak...

Kaki Sembang said...

puak apa anon?..kalau aku kate bangang ko marah lak..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.