Subhanallah !!! Kisah Benar Dan Menginsafkan | Meninggal Dalam Solat

Subhanallah !!! Kisah Benar Dan Menginsafkan | Meninggal Dalam Solat | Kuala Terengganu : “Saya mendengar arwah menarik nafas panjang ketika di rakaat kedua sebelum dia terjatuh,” kata Azhar Nong, 48, rakan peniaga kain, Saidi Salleh, 54, yang meninggal dunia ketika menunaikan solat Asar di surau Hentian Bas Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT), di sini, semalam.

Subhanallah !!! Kisah Benar Dan Menginsafkan | Meninggal Dalam Solat

 Azhar dari Kampung Pulau Musang, di sini, berkata, sebelum kejadian, dia bersama arwah serta beberapa jemaah lain yang kebanyakannya peniaga di hentian bas berkenaan menunaikan solat Asar di surau pada jam 4.50 petang.

“Arwah duduk di tepi saf kedua dan sebaik memasuki rakaat kedua, saya yang berada di saf hadapan terdengar arwah menarik nafas panjang dan selepas itu saya tidak lagi mendengar bunyi nafas arwah,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Menurutnya, ketika mengambil wuduk, dia melihat arwah berada dalam keadaan tidak sihat dan hanya duduk di tempat wuduk.

“Bimbang dengan keadaannya, saya cuba membantu sebelum masuk ke ruang sembahyang. Selesai sembahyang, saya melihat arwah tersandar pada dinding surau dalam keadaan lemah dan pucat. Ketika itu denyutan nadinya masih ada, tetapi seluruh badannya sejuk dan arwah disahkan meninggal dunia 10 minit selepas itu,” katanya. – Metro

Artikel Menarik Lainnya2 comments:

Ummi Marissa said...

SUBHANALLAH, NYAWA DI AN=MBIL MASA TENGAH SOLAT. INSYAALLAH JANJIAN SYURGA ALLAH. SUBHANALLAH

MACAMANA LAH PULA JIKA NYAWA DI AMBIL MASA TENGAH BERZINA TANPA SEMPAT TAUBAT, KALAU ADA BERAKALAH JAWABNYA

Ummi Marissa said...

*nerakalah jawabnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.