Kebakaran Maahad Darul Quran Rusila ( Sekolah Pondok Tok Guru Haji Hadi Awang )

Kebakaran  Maahad Darul Quran Rusila ( Sekolah Pondok Tok Guru Haji Hadi Awang) | Assalamulaikum, Takziah diucapkan kepada semua... pihak Pengurusan, tenaga pengajar serta pelajar Maahad Darul Quran Rusila diatas kebakaran asrama pelajar lelaki sebentar tadi. Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa yang berlaku
Insya'Allah asrama ini akan dibangunkan secepat mungkin | .

Kepada semua dermawan boleh menyumbang terus ke akaun Bank Muamalat : 13010004244716 (Unit Pembangunan MDQ) atau Bank Islam Malaysia : 13017010080345 (Dana MDQ).
Terima Kasih.
TERKINI dari Rusila mohon doa sahabat.. Kebakaran blok B, C dan D sekarang.... Mohon bantuan dan doa semua....

Innalillah....
TERKINI dari Rusila

Ayah Chik meninjau keadaan kebakaran asrama bersama anggota Polis....Ketua Polis Daerah Marang turut bersimpati dan bersama dengan Ayah Chik meninjau kerosakan akibat kebakaran.
Jom kita sama-sama bantu dalam meringankan beban pelajar-pelajar di MDQ, apa guna duit yang banyak jika duit itu tidak dapat membantu kita apabila kita mati kelak.

Teringat kata Tok Guru, jangan sampai duit kita itu menjadi penyebab bakaran api neraka..Kesempatan ini juga, aku sebagai anak murid Ayah Chik merakamkan ucapan takziah di atas ujian daripada Ilahi kepada semua pelajar, uzur sangat kediaman mereka.

Orang beriman itu apabila di timpa musibah mereka berkata ' “Mereka yang apabila ditimpa musibah akan berkata, kami milik Allah kepada-Nyalah kami akan dikembalikan.


Sumber: http://shalehudin.blogspot.comArtikel Menarik Lainnya5 comments:

Azlina bt. Azis said...

takder cimb / maybank ker ??

Gelombang Anak Muda said...

No. akaun untuk derma xdop ke?

Gelombang Anak Muda said...

No. akaun untuk derma xdop ke?

Gelombang Anak Muda said...

maksud sy bank rakyat?

Kaki Sembang said...

setakat nie bank muamalat sahaja yg diberikan..buat keluarlah duit dari bank masing-masing pastu g bank muamalat masuk pakai mesin ATM..terima kasih semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.