Mengaku pun | Exco Pemuda Umno Lokman Adam berkata, beliau sememangnya pernah menjadi penasihat kepada Sultan Sulu yang "diiktiraf" kerajaan Malaysia


Exco Pemuda Umno Lokman Adam berkata, beliau sememangnya pernah menjadi penasihat kepada Sultan Sulu yang "diiktiraf" kerajaan Malaysia, Sultan Roodinood Julaspi Kiram pada tahun 2005 hingga 2006|


Menurut Lokman, pelantikan beliau sebagai penasihat bagi anak kepada Sultan Julaspi Kiram itu bertujuan untuk membantu urusan dengan kerajaan Malaysia berhubung kebajikan mereka.

"Saya akui, saya pernah dilantik oleh Sultan Sulu yang sebenar iaitu Sultan Roodinood, anak kepada Sultan Julaspi Kiram sebagai penasihat beliau sekitar tahun 2005 untuk berurusan dengan kerajaan Malaysia berhubung kebajikan mereka.

"Saya juga akui pernah mencetak kad nama jawatan tersebut bagi urusan rasmi dengan kerajaan Malaysia. Untuk pengesahan perkara ini, anda boleh merujuk kepada menteri luar pada ketika itu, Tan Sri Syed Hamid Albar," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Lokman berkata demikian bagi menjawab dakwaan Naib Presiden PKR Tian Chua di dalam laman sosial Twitter yang menulis: "Rakan saya dalam ISA mungkin boleh bantu menyelesaikan krisis di Sabah dengan rundingan."
Dalam tulisan berkenaan Tian turut memuatkan gambar kad nama Lokman dengan jawatan "Penasihat Sultan".

Tian menimbulkan perkara itu selepas blog pro-BN menurutnya menyiarkan berita palsu bahawa beliau menghina anggota keselamatan yang maut akibat serangan penceroboh di pantai timur Sabah sebagai "komando mati katak".

Katanya, penulis blog berkenaan mendakwa beliau menyebut demikian dalam satu ceramah di Puchong, sedangkan beliau berada di Johor pada waktu itu.

Beliau juga tidak pernah melafazkan kenyataan tersebut, yang didakwanya ditimbulkan untuk mencemarkan imej beliau, kata MP Batu itu.

Sumber: Malaysiakini

P/S: Baguslah dah mengaku pun, bayangkan kalau pihak pembangkang yang terlibat mahunya di siarkan dalam media massa 3 tahun..

Malangnya negara Malaysia ku yang tecinta ini, katanya negara demokrasi yang bebas tetapi seperti negara Autokrasi dan berkuasa mutlak..hehe

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.