Mujahidin Pertama Dari Malaysia Berlepas Ke Syria | Allahuakbar!! ( Gambar )

Mujahidin Pertama Dari Malaysia Berlepas Ke Syria | Allahuakbar!! ( Gambar ) | Rakyat Malaysia pertama turun ke medan jihad di Syria. Mujahidin Malaysia sebelum berangkat ke Syria.
Doakan semoga beliau dapat menumbangkan tentera Basyar!

Rakyat Malaysia pertama turun ke medan jihad di Syria
Maksud firman Allah Taala:

"Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (gugur syahid) di jalan Allah itu mati,bahkan mereka hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka dengan dikurniakan rezeki.

(dan juga) Mereka bersukacita dengan kurniaan Allah (balasan mati syahid) yang telah dilimpahkan kepada mereka, dan mereka bergembira dengan berita baik mengenai (saudara-saudaranya) orang-orang (yang sedang berjuang), yang masih tinggal di belakang, yang belum (mati dan belum) sampai kepada mereka, (iaitu) tiada kebimbangan (berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka pula tidak akan berdukacita.

Mereka bergembira dengan balasan nikmat dari Allah dan limpah kurniaNya; dan (ingatlah), bahawa Allah tidak mensia-siakan pahala orang-orang yang beriman". (Surah ALI IMRAN: Ayat 169-171)

Rasulullah SAW bersabda;

Seorang yang mati syahid diberi ENAM kelebihan pada saat titisan darah pertama tumpah dari tubuhnya membasahi bumi:

1. Diampunkan semua dosa dan kesalahannya.
2. Diperlihatkan tempatnya di syurga.
3. Dikahwinkan dengan bidadari.
4. Diamankan daripada kesusahan kedahsyatan yang besar (pada hari qiamat).
5. Diselamatkan daripada seksa kubur.
6. Dihiasi dengan pakaian keimanan.
(Hadith Riwayat Bukhari)

Riwayat yang lain disebutkan bahawa terdapat TUJUH kelebihan mati syahid:

1.Diampunkan dosanya ketika titisan darahnya yang pertama dan diperlihatkan tempatnya di syurga.
2.Dipakaikan dengan pakaian iman.
3.Dikahwinkannya dengan 72 orang bidadari.
4.Dibebaskan daripadanya siksa kubur.
5.Aman daripada kejutan besar (iaitu tiupan sangkala).
6.Dipakaikan mahkota kebesaran yang lebih bernilai daripada dunia dan isinya.
7.Orang yang mati syahid dibenarkan untuk memberi syafaat 70 orang daripada keluarganya. (Hadis Riwayat at-Tirmidzi, Ibnu Majah, dan Ahmad)

Sabda Rasulullah Saw:

"Tidak sesorang pun yang masuk syurga ingin pulang ke dunia walaupun diberikan kepadanya kekayaan dunia kecuali mereka yang mati syahid.Orang yang mati syahid ingin pulang supaya dia terbunuh (syahid) SEPULUH kali lagi kerana melihat kemuliaan syahid itu." (Hadis Riwayat Imam Bukhari dan Muslim)

YA ALLAH! KURNIAKAN KAMI SYAHID
P/S: Tapi nak pergi berperang pun kena ada strategi, penggunaan senjata  kena tahu..Jgn g dengan ilmu kosong di dada menyusahkan pejuang di sana, nak layan kita plop..Sakit perut laa, x leh makan pedas laa...hehe

Artikel Menarik Lainnya



17 comments:

Anonymous said...

jihad dgn bantuan Zionist Israel dan Amerika? Yahudi dan nasrani adalah musuh Allah swt yang disebut dalam al-Quran.

Kaki Sembang said...

Syiah detected..Hati2

Anonymous said...

KAMI SEKELUARGA DOAKAN KESELAMATAN ANDA AMIN

Anonymous said...

MAcam mana cara anda pergi ke sana? Saya nak ikut sekali.

Anonymous said...

Militant detected. Ini bukan Mujahidin..Ini namanya Mujahilin. Puak2 Munafik ni.Buat malu Islam je

Anonymous said...

Ni bukan Mujahidin, ni Mujahilin namanya.ASWJ di cni pun bunuh dan tindas ASWJ.xnak syahid ke? Keh keh

haiqal smart said...

isu syria ini kerja zionist wahabi,,,mereka membunuh sunah dan syiah dan memyembelih tawanan hidup hidup,,,ini projek iblis utk menjatuhkan kerajaan bashyar yg anti israel,,bashyar juga mendapat dukungan semua lapisan masyarakat termasuk sunah dan 70 peratus tentera bashyar itu sunah sebenarnya,,,,kamu harus berfikir dan hayati aturan kemanusiaan agar tidak menjadi umat yg mendahulukan perasaan ,,,bukan akal,,,,terrorist asing itu juga tidak pernah membantu umat islam palestin ketika mereka di bunuh secara borong oleh zionist laknatullah,,,mereka hanya kelompok penerima upahan utk membunuh di syria,

haiqal smart said...

hai

haiqal smart said...

israel serang dari udara dan tentera upahan zionist wahabi qatar serang dari darat,,,,mereka memang nak jatuhkan bashyar yg tak sujud dan rukuk kat amerika zionist iblis kerana semua arab tamak itu dah sujud dan berkiblatkan white house utk kekal berkuasa mencuri wang umat islam untuk di faraidkan kepada amerika british dan zionist yahudi,,,,,,,palestin di serang dan di bom siang dan malam tapi langsung takda bantuan dari terrorist yg membunuh orang awam sunah dan syiah di syria ini,,,,,guna akal skit bro,,ini perojek membodohkan umat islam atas nama mahzab,,,mulanya atas nama demokrasi bila rakyat syria menyokong bashyar mereka buat perang agama pulak,,,dasar barua zionist semua pemimpin arab ini,,,,

haiqal smart said...

israel serang dari udara dan tentera upahan zionist wahabi qatar serang dari darat,,,,mereka memang nak jatuhkan bashyar yg tak sujud dan rukuk kat amerika zionist iblis kerana semua arab tamak itu dah sujud dan berkiblatkan white house utk kekal berkuasa mencuri wang umat islam untuk di faraidkan kepada amerika british dan zionist yahudi,,,,,,,palestin di serang dan di bom siang dan malam tapi langsung takda bantuan dari terrorist yg membunuh orang awam sunah dan syiah di syria ini,,,,,guna akal skit bro,,ini perojek membodohkan umat islam atas nama mahzab,,,mulanya atas nama demokrasi bila rakyat syria menyokong bashyar mereka buat perang agama pulak,,,dasar barua zionist semua pemimpin arab ini,,,,

haiqal smart said...

israel serang dari udara dan tentera upahan zionist wahabi qatar serang dari darat,,,,mereka memang nak jatuhkan bashyar yg tak sujud dan rukuk kat amerika zionist iblis kerana semua arab tamak itu dah sujud dan berkiblatkan white house utk kekal berkuasa mencuri wang umat islam untuk di faraidkan kepada amerika british dan zionist yahudi,,,,,,,palestin di serang dan di bom siang dan malam tapi langsung takda bantuan dari terrorist yg membunuh orang awam sunah dan syiah di syria ini,,,,,guna akal skit bro,,ini perojek membodohkan umat islam atas nama mahzab,,,mulanya atas nama demokrasi bila rakyat syria menyokong bashyar mereka buat perang agama pulak,,,dasar barua zionist semua pemimpin arab ini,,,,

Anonymous said...

haiqal "smart "Kalau kau kata , ni dasar amerika dan yahudi nak jatuhkan assad sebab tak ikut diorg ... apa fakta kau ? kalau nak ikut akal sendiri memang x dapat bro ... kau dah tahu kenapa rakyat syria sendiri menentang assad ? kau dah tahu kenapa DR Yusuf Al Qardawi bersendapat dengan ulama katakan jihad di syria menentang Assad?

: jangan cakap macam syiah boleh x? :)

Anonymous said...

Go Assad Go

Anonymous said...

haikal smart tahi kucing syiah laknatullah kuffar sama dangan assad..puiiii haikal

Anonymous said...

Yang hebat tahu cerita ni dah pernah ke sana ke? Ke setakat dengar kat kata guru dan sibuk menyampai nyampaii?

Anonymous said...

Assalam bang

Anonymous said...

saya nak pergi berjuang di syria macam mana caranya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.