Punca Demonstrasi Di Turki Adalah Disebabkan Golongan Sekular ( Penyokong Kamal Attarturk ) | Gambar ( Potrait )

Punca Demonstrasi Di Turki Adalah Disebabkan Golongan Sekular ( Penyokong Kamal Attarturk ) | Agenda  Yahudi | Demonstrasi di Turki dari kaca mata lain : gambar-gambar yang menjelaskan hakikat sebenar disebalik demostrasi di Turki.

Gambar rusuhan di turki


Gambar-gambar mengenai demonstrasi di Turki yang disebar oleh para aktivis di media social semalam mendedahkan hakikat sebenar mereka, iaitu memprotes undang-undang yang berkaitan dengan penjualan arak dan pengiklanannya, yang telah diluluskan oleh parlimen Turki.

Dibawah undang-undang ini, parlimen Turki melarang syarikat-syarikat yang menjual arak untuk menganjurkan (sponsor) mana-mana akiviti umum, begitu juga di tempat penjualan arak tidak dibenarkan mempamerkannya secara terbuka.

Menurut undang-undang tersebut, termasuk larangan iklan di TV, filem-filem, klip video dimana termasuk iklan gambar-gambar yang mengalakkan pengambilan arak, termasuklah larang menjual arak antara pukul 10malam sehingga 6pagi, dan mengenakan hukuman yang berat kepada mereka yang memandu dibawah pengaruh arak.

Rusuhan di Turki | Penglibatan golongan sekular

Rusuhan di Turki | Penglibatan golongan sekular

Rusuhan di Turki | Penglibatan golongan sekular

Rusuhan di Turki | Penglibatan golongan sekular
Pihak aktivis mengesahkan bahawa demonstrasi tersebut bukanlah disebabkan perancangan kerajaan untuk mengantikan “Gezi Park”, yang terletak di kawasan komersial bandar Istanbul dan merupakan ruangan hijau yang terakhir di pusat Bandar tersebut, dan digantikan dengan membina replika barrack tentera Uthmainiyah sebagaimana yang disebarkan oleh media, akan tetapi adalah kerana undang-undang arak yang telah diluluskan.  [FB kamin]

Sumber:http://www.al-ahkam.net, Demonstrasi di Turki.

Artikel Menarik Lainnya1 comments:

Carlos Santiago said...

geng kamal antartuk yg buat onar ni semua. tu semua media sokong. erdogan nk kembalikan era kegemilangan islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.