Bagaikan Mati Hidup Kembali | Menangis Terlepas Ke Tali Gantung

Bagaikan Mati Hidup Kembali | Menangis Terlepas Ke Tali Gantung |  Seorang lelaki warga India tidak dapat menahan sebak selepas terlepas hukuman mati apabila Mahkamah Majistret di sini menukar pertuduhan yang dikenakan terhadapnya semalam. 
 
Bagaikan Mati Hidup Kembali | Menangis Terlepas Ke Tali Gantung
 
Terdahulu, Sd. Mohamed Idris, 29, dituduh di bawah Seksyen 39(B) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Majistret Nik Habri Muhammad bagaimanapun menukar pertuduhan itu kepada Seksyen 136(1)(a) Akta Kastam 1967 atas kesalahan menyeludup barangan larangan import.

Mahkamah membuat keputusan itu selepas mendapati dadah terlarang yang dibawa oleh tertuduh melalui Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (LTSIP) di sini bukan jenis dadah tulen yang termaktub di bawah Akta 39(B).

Tertuduh dilihat menitiskan air mata dan mengucapkan syukur sambil mengurut dada apabila Nik Habri hanya menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM12,000.

Jika gagal membayar denda, dia bagaimanapun berdepan hukuman penjara dua tahun. – Kosmo

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.