Lagi Ramai ADUN BN Mati Lagi Baik, Lagi Banyak Rumah Percuma!, Betul Ke Statement Ini | PRK N-01 Kuala Besut, Terengganu

Lagi Ramai ADUN BN Mati Lagi Baik, Lagi Banyak Rumah Percuma!, Betul Ke Statement Ini | PRK N-01 Kuala Besut, Terengganu | Pilihanraya Kecil Kuala Besut telah membuka tirai, TV3 dan media massa berserta Cyber Troopers Pakatan dan Kerajaan semakin sibuk berkempen. Seperti biasa politik zaman 60-an terus dimainkan di Hulu Besut memandangkan kawasan hulu merupakan kubu kuat penyokong kerajaan. Pakatan yang diwakili PAS dianggap sukar untuk merampas kerusi panas ini, kerana Hulu Besut merupakan kawasan miskin dan merupakan kubu kuat BN zaman berzaman.

Bagi PAS soal kalah dan menang soal kedua, memandangkan PAS sudah lama mengalami kekalahan dan mereka merupakan Parti yang Istiqamah dalam memperjuangkan Islam dan rakyat. Bagi PAS kalah dan menang tetap mendapat keredhaan Allah. Kakisembang mengucapkan selamat berkempen dan selamat menjanjikan rasuah politik di Hulu Besut
 
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengambil kesempatan berkempen pada hari kedua pilihan raya kecil DUN Kuala Besut apabila merasmi majlis pecah tanah untuk pembinaan Pangsapuri Mampu Milik 4 Tingkat di Kampung Tok Saboh, Kuala Besut. 
 
Rumah percuma di kuala Besut
 
Pangsapuri yang bernilai RM 10.35 juta itu mempunyai 72 unit rumah tiga bilik.

Perumahan itu disediakan khususnya kepada penduduk di Pengkalan Atap, Besut yang dilanda di air pasang besar menyebabkan hakisan pantai dan membahayakan keselamatan mereka memandangkan ombaknya melepasi atap rumah.

Muhyiddin dalam ucapan perasmian itu menganggap pembinaan yang dibuat oleh kerajaan Terengganu sebagai ‘durian runtuh’ apabila memetik ucapan Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said sebelum itu yang menyatakan pangsapuri itu “mungkin diberi percuma”, memandangkan mangsa tidak berkemampuan untuk memiliki dan membayarnya. 
 
Rumah percuma di kuala Besut
 
“Saya tidak faham apa yang dimaksudkan oleh MB tadi. Mungkin nak bagi percuma kot.

“Ini agak istimewa, kumpulan yang terpaksa dipindahkan dari tepi laut dilambung ombak besar dan berlaku hakisan… Ini satu durian runtuh dan kita perlu mengucap syukur kepada Allah SWT.

“Ini inisiatif yang dilaksanakan. Dasar kita tidak membeza-bezakan orang miskin. Kita tidak abaikan orang susah, yang tidak terbela. Itu bukan dasar BN.

“Kalau ada pihak atau kumpulan tertentu kata dasar BN tidak selaras dengan kita nak cabar kerana, (dasar) perumahan adalah tuntutan agama, kerja amal dan diiktiraf oleh Islam,” katanya.

Menurutnya lagi, soal kebajikan rakyat yang dilaksanakan oleh kerajaan tidak bercanggah dengan Islam, malah Majlis Fatwa Kebangsaan tidak mempertikaikan kerja-kerja amal yang dilaksanakan oleh kerajaan.

Sebelum itu, Ahmad Said dalam ucapannnya berkata kerajaan negeri memutuskan untuk memindahkan penduduk ke kawasan tersebut yang merupakan tanah kerajaan, malah, rakan-rakan mereka yang tidak mempunyai rumah juga akan ditempatkan di kawasan ini.

“Mereka ini miskin, kita tidak jual kepada mereka. Tuan-tuan boleh faham maksud ayat itu. Mereka mungkin tinggal percuma di rumah ini,” katanya

Menurutnya lagi, 500 unit rumah lagi akan dibina di Kuala Besut dan menafikan majlis itu dibuat kerana pilihan raya kecil itu, sebalik ia telah dijadual lebih awal sewaktu bekas ADUN dan exco Datuk A Rahman Mokhtar masih hidup.-http://wowberita.org

Artikel Menarik Lainnya3 comments:

Carlos Santiago said...

aku setuju. hahaha.. kalau boleh sebulan sekali lagi bagus. genap 4 tahun, semua DUN satu malaysia kasi round.

KakiBelasah said...

Tuan.

Saya juga pada Ramadhan kali ini mendoakan agak ADUN kawasan saya juga meninggal dunia lebih cepat. Kerana dengan kematiannya nanti akan lebih menguntungkan rakyat dikawasan saya.

Anonymous said...

Lebih banyak Adun dan MP BN mati, lebih banyak rakyat dpt laba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.