Lagi [VIDEO] Pelajar Perempuan Dibuli, Rambutnya Dipotong, Stokin Busuk Disumbat Ke Dalam Mulut | Hati Kering Sahaja Boleh Menonton Video ini..hehe

Lagi [VIDEO] Pelajar Perempuan Dibuli, Rambutnya Dipotong, Stokin Busuk Disumbat Ke Dalam Mulut | Apa nak jadi dengan pelajar-pelajar kita sekarang ni…lepas satu-satu insiden buli dan pergaduhan di antara mereka dapat kita saksikan di laman YouTube.

Lagi [VIDEO] Pelajar Perempuan Dibuli, Rambutnya Dipotong, Sokin Busuk Disumbat Ke Dalam Mulut

Terbaru video seorang pelajar perempuan yang teruk dibuli, rambutnya dipotong, stokin busuk disumbat ke dalam mulut, dipukul sampai menjerit-jerit kawan tu dibuatnya.

Sebenarnya kejadian buli nie boleh dikatakan perkara biasa di sekolah pelajar berasrama penuh, tapi semenjak ada telefon boleh merakam video nie perkara ini tersebar dan menjadi bualan dan cemuhan masyarakat. Kalau kita tengok negara Jepun merupakan negara yang tertinggi dalam kegiatan pembuli ini dan kalau kita tengok statistik di negara matahari terbit itu kejadian bunuh diri antara tertinggi direkodkan kerana amalan membuli di sekolah.
Apa pun berbalik kepada Islam, perkara ini adalah melampau dan ditegah dalam Islam, kalaulah inilah cara Senior nak ajar Junior respect bagi aku x betul,  kerana perkara ini akan menjadi adat berulang-ulang apabila junior dah jadi senior..Oleh itu Kementerian Pelajaran Malaysia harus mengambil serius dalam membendung masalah buli ini, kerana seolah-olah sudah menjadi amalan di sekolah terutamanya sekolah berasrama penuh.

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.