[Terkini]Keputusan Rasmi Pilihanraya Kecil [PRK] Kuala Besut : BN Hanya Menang Dengan Majoriti 2,592 undi Dengan Pertambahan 158 Undi

Keputusan Rasmi Pilihanraya Kecil [PRK] Kuala Besut : BN Hanya Menang Dengan Majoriti 2,592 undi  Dengan Pertambahan 158 Undi | Tamatlah sudah penantian kita menunggu keputusan pilihanraya di DUN Kuala Besut, dan keputusan seperti aku ramalkan sebelum ini berpihak kepada BN kerana faktor luar bandar dan limpahan janji Pilihanraya ratusan Juta. Itu lah harga BN perlu bayar untuk menentang PAS. Begitulah PAS mereka tetap istiqamah dan merupakan lawan yang paling digeruni oleh BN. Maka tidur lenalah malam nie MB ku Mat Said yang kekampungan and the gengs..hehe Tahniah BN..

Gambar-kemenangan-calon-bn-TengkuZaihan.jpg

Agenda 16:16 PAS di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut gagal apabila pengundi sekali lagi memilih untuk mengekalkan Barisan Nasional (BN) dengan majoriti yang lebih besar.

Calon BN Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman menewaskan lawannya dari PAS, Endut@Azlan Yusof dengan majoriti 2,592 undi, sekaligus menyaksikan pembangkang sukar menembusi kubu kuat BN itu.

BN memperolehi 8,288 undi, manakala PAS pula sekadar memperolehi 5,696 undi.

Sejumlah 125 undi pula diumumkan tidak diterima.

Perkara itu diumumkan oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya, A Rahim Jusoh sebentar tadi di Pusat Penjumlahan Undi, di Dewan Majlis Daerah Gong Kemuntong.

Penyandang kerusi berkenaan dari BN, Allahyarhan Dr A Rahman Mokhtar menang Pilihan Raya 2013 menewaskan calon PAS Napsiah Ismail dengan majoriti 2,434 undi.

Kemenangan BN itu memperlihatkan pelaburan hampir setengah bilion ringgit parti pemerintah itu bagi 15 projek di kawasan DUN berkenaan membuahkan hasil.

PAS juga dilihat gagal memenangi hati pengundi melalui isu-isu tanah dan juga perselisihan antara Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said dan Menteri Pendidikan II Datuk Seri Idris Jusoh di dibangkitkan.

Lapan Bahagian Pilihan Raya ditetapkan SPR di lokasi pertama PRK selepas Pilihan Raya 2013 itu, dengan antaranya termasuklah Pulau Perhentian, Seberang Barat, Kampung Nail, Seberang Barat Luar, Tok Saboh, Kampung Nagka, Kampung Baru, dan Bukit Puteri, dengan sejumlah 16,534 pengundi akan mengundi hari ini.

Sejumlah 1,134 pengundi awal daripada kalangan tentera dan 14 anggota polis mengundi awal pada 20 Julai lepas di Pangkalan Tentera Udara Gong Kedak, menjadikan keseluruhan pengundi berdaftar berjumlah 17,683.

Tepat jam 5 petang, sebaik sahaja pusat pengundian ditutup, seramai 14,108 pengundi membuang undi dengan jumlah keseluruhan yang mengundi kali ini adalah menghampiri 80 peratus. ~the malaysian insider

Dengan taburan rasuah setengah bilion ringgit, BN hanya menang dengan pertambahan hanya 158 undi berbanding majoriti yang diperoleh dalam pilihan raya 5 Mei. Berbaloikah dia?

KHAS untuk Warga Kuala Besut: Dari FB DrAzman Ibrahim: Sekadar coretan... baca dan senyuumm. - See more at: http://gimarigimariblog.blogspot.com/2013/07/khas-untuk-warga-kuala-besut-dari-fb.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook#sthash.HxzsKqrq.dpuf

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.