[GAMBAR] PEGAWAI AGAMA MAUT KEMALANGAN | NAHAS MENUJU MAJLIS BERBUKA PUASA MERAGUT 4 NYAWA

[GAMBAR] PEGAWAI AGAMA MAUT KEMALANGAN | NAHAS MENUJU MAJLIS BERBUKA PUASA MERAGUT 4 NYAWA | Hari ini kita dikejutkan dengan kemalangan maut Atlit Hoki Negera Chua Boon Huat dan kejadian itu cukup mengejutkan seluruh rakyat Malaysia khususnya peminat hoki negara. Hari ini juga berlakunya kemalangan ngeri di Sri Aman di mana Empat Pegawai Agama Islam (Jakim) maut dalam kemalangan semasa menuju ke Majlis Berbuka Puasa. Ini lah dugaan kepada seluruh keluarga mangsa di bulan Ramadhan ini, apa pun nasihat aku di musim perayaan ini berhati-hati di jalan raya kepada teman-teman yang mula pulang ke kampung esok pastikan kenderaan di servis terlebih dahulu dan jika mengantuk berhentilah tidur, biar lambat asal selamat......


SRI AMAN 1 Ogos - Empat pegawai agama Islam, tiga daripadanya wanita yang dalam perjalanan ke majlis berbuka puasa maut selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lori balak di Jalan Sri Aman - Betong dekat sini kira-kira pukul 3.30 petang ini.

6 PEGAWAI AGAMA MAUT KEMALANGAN

Seorang pegawai agama lelaki yang turut terlibat dalam kejadian itu cedera parah dan kritikal manakala seorang lagi mengalami kecederaan ringan.

Ketika kejadian, kereta Toyota Innova yang dipandu Penolong Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) Sarawak, Ibrahim Hailee, 35, dari arah arah Sri Aman menuju Sarikei gagal dikawal lalu bertembung dengan lori balak dari arah bertentangan.

Jurucakap polis memberitahu, lori balak dipandu seorang lelaki berusia 44 tahun itu, dipercayai telah memasuki laluan bertentangan ketika mengambil selekoh. 
 
6 PEGAWAI AGAMA MAUT KEMALANGAN
 
Ibrahim meninggal dunia di tempat kejadian. Tiga lagi yang meninggal dunia di lokasi kejadian ialah tiga pegawai wanita, Harliani Hanani, 29; Halimah Hamrie, 30; dan Qurratu Aini Rolfandy, 23.

Penumpang yang cedera parah dan kritikal ialah Fakih Ikhwan manakala seorang lagi, Mohd. Firdaus Ahmat, 23, mengalami cedera ringan.

Kesemua mangsa, masing-masing bertugas di Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS) dan Jakim Sarawak. - UTUSAN ONLINE

Artikel
© Utusan Melayu (M) Bhd

Artikel Menarik Lainnya2 comments:

Anonymous said...

negeri kaya tapi jalan raya teruk!

Anonymous said...

Berhenti lah dari menyalahkan keadaan atau org lain... Sebaliknya berusaha keraslah untuk terus maju di hadapan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.