Iklan Raya 2013 Paling Tidak Disukai Dan Dikritik Adalah...

Iklan Raya 2013 Paling Tidak Disukai Dan Dikritik Adalah... | - Dalam bidang penerbitan dan komunikasi korporat, Pesanan Khidmat Masyarakat atau di panggil ‘Public Service Announcement (PSA) merupakan salah satu medium sesebuah syarikat itu mendekati hati pelanggannya.

Iklan Raya 2013 Paling Tidak Disukai Dan Dikritik Adalah...

Fungsi utama PSA bukan sahaja memberi penerangan atau informasi, tetapi ia berobjektif untuk memupuk kesedaran, mengubah sikap orang awam serta sikap terhadap isu-isu sosial.

Menjelang Aidilfitri, pelbagai iklan syarikat-syarikat korporat dikeluarkan untuk memberi kesedaran pemanduan berhemah serta nilai maaf bermaafan sepanjang Syawal.

Antara iklan yang menarik perhatian menjelang Syawal tahun ini seperti iklan Petronas, TM, Samsung dan pelbagai lagi.
Iklan Raya 2013 Paling Dikritik Adalah…
Iklan Raya 2013 Paling Dikritik Adalah…Namun, apabila kami melayari laman video Youtube, sebuah iklan Aidilfitri yang ditrerbitkan oleh Takaful Ikhlas telah menarik perhatian kami.

Sekali pandang, wah… Fahrin Ahmad.

Dua kali pandang, konsep iklan berlainan.

Jika selalu kita melihat iklan raya berkenaan kesedaran kepada mereka yang menyambut Syawal, tetapi Takaful Ikhlas memberi kesedaran kepada orang untuk membeli insurans mereka.

Dalam pada itu, ramai komentator yang mengkritik iklan tersebut.

Yang jelas, video tersebut boleh dikatakan bukan iklan Aidilfitri, sebaliknya lebih kepada iklan mempromosi insurans Takaful Ikhlas.

P/s: Tak pernah pula tengok iklan Petronas, digalakkan orang pulang beraya mengisi minyak di Pteronas. Tak pernah pula Bernas suruh orang beli beras Bernas dalam iklan Aidilfitri. Tetapi Takaful Ikhlas… Eh.. – MyNewsHub

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.