Perlawanan Barcelona FC Vs Harimau Malaya Pada 10 Ogos 2103 | Menjana Pendapatan RM115 Juta Kepada Ekonomi Negara

Perlawanan Barcelona FC Vs Harimau Malaya Pada 10 Ogos 2103 | Menjana Pendapatan RM115 Juta Kepada Ekonomi Negara | PERLAWANAN persahabatan antarabangsa antara Barcelona FC dan Harimau Malaya pada 10 Ogos ini dijangka dapat menjana pendapatan RM115 juta kepada ekonomi negara.

Perlawanan-Barcelona-FC-Vs-Harimau-Malaya-Pada-10-Ogos-2103.jpg

Penganjur, Malaysia Major Events, dalam kenyataan hari ini, berkata perlawanan di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini dijangka menarik 80,000 penonton dengan lebih 8,000 peminat kelab gergasi Sepanyol itu di rantau ini.

Ia berkata acara itu bukan sahaja menampilkan aksi lagenda bola sepak tetapi juga tarikh diatur semasa sambutan Aidilfitri membolehkan pelawat asing didedahkan kepada kepelbagaian budaya Malaysia.

"Rakyat Malaysia dan bola sepak tidak dapat dipisahkan. Kami gembira untuk melihat kehebatan semangat bola sepak melanda negara ini dan kami akan terus membawa acara sukan mega ke sini," kata Ketua Pegawai Eksekutif Biro Konvensyen dan pameran Malaysia (MyCEB), Zulkefli Sharif.

Malaysia Major Events merupakan cabang dalam MyCEB, iaitu agensi di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan. - Bernama
Lagi Berita
KUALA LUMPUR: Kelab gergasi La Liga, Barcelona kini sah bakal beradu kekuatan dengan skuad kebangsaan, pada 10 Ogos ini di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Justeru, buat julung kalinya peminat bola sepak tempatan berpeluang menyaksikan dengan dekat, kelibat Lionel Messi, David Villa, Xaxi dan Andreas Iniesta.

Selain Malaysia, Barca akan turut mengakan aksi persahabatan di China dan Thailand dalam rangka lawatan Jelajah Asia kelab Catalan itu.

Pujian buat Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), yang turut berjaya menjalin kerjasama dengan Barca untuk program pembangunan futsal negara.

Mungkin ramai peminat kurang sedar, Barcelona juga turut memiliki pogram pembangunan futsal yang berkesan dan Sepanyol, juga mempunyai saingan liga futsal yang terbaik di benua Eropah.

Ada baiknya juga, jika FAM berusaha mendapatkan persetujuan Barcelona, untuk menghantar beberapa pemain Harimau Muda berlatih di akademi kelab itu yang terjenal, La Masia.

Selain pemain pelapis kebangsaan, tiada salahnya jika pengendali Harimau Muda A dan B, Ong Kim Swee serta Razip Ismail ke akademi tersebut, untuk melihats sendiri bagaimana kaedah latihan dan pendekatan yang digunakan dalam menghasilkan produk berkualiti.

[Astro Awani]

Harga Tiket Perlawanan Malaysia Vs Barcelona Fc

Sudah pasti perlawanan yang menjadi penantian buat peminat bola sepak tanah air kita iaitu perlawanan skuad kebangsaan menentang kelab gergasi dari sepanyol iaitu Barcelona. Mampukah Malaysia memberikan saingan dengan kelab gergasi yang memiliki ramai pemain bintang pada 10 Ogos 2013 nanti?

Perlawanan persahabatan antara Malaysia vs Barcelona ini adalah sempena jelajah Asia yang bertempat di Stadium Bukit Jalil. Pastinya perlawanan ini sangat dinantikan bagi para peminat khususnya Barcelona dan Harimau Malaya.

Tiket untuk menyaksikan perlawanan itu ditetapkan pada RM668 untuk tempat duduk VIP dan RM98 hingga RM388 untuk tempat duduk biasa.

Harga Tiket:

FREE SEATING : RM98 (USD32) – RM388 (USD128)
VIP SEAT : RM688 (USD 227)

Beli Tiket Online:

Tiket perlawanan boleh didapatkan secara online http://www.tickethotline.com.my/ pada tarikh yang akan diumumkan nanti.

Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/barca-datang-malaysia-12597?cp

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.