ADRI BIN HAMZAH [Pengawal Keselamatan Bunuh Pegawai Bank] | TerBUKTI MEMANG GILA DUIT


ARDI BIN HAMZAH [Pengawal Keselamatan Bunuh Pegawai Bank] | TerBUKTI MEMANG GILA DUIT | Muatnaik Gambar Longgokan Duit Di Laman Facebook miliknya. 23 Oktober lalu, negara digemparkan dengan kes pembunuhan pegawai bank Norazita Abu Talib.

Suspek Norazita Memang Gila Duit

Mangsa yang merupakan kakitangan Ambank cawangan USJ 2 Sentral, Subang Jaya ditembak menggunakan ‘pump gun’ pada pukul 6.30 petang ketika sedang membuka bilik kebal untuk menyimpan duit.
baca lagi & lagi gambar klik TAJUK ENTRI ni

(BACA – Rakan Suspek Tembak Kini Kebimbangan)

Pelakunya tak lain tak bukan pengawal keselamatan yang sedang bertugas di bank berkenaan, dikenali sebagai Ardi Hamza dari Tawau, Sabah. Namun kesahihan warganegara suspek ini masih samar-samar kerana dia dipercayai menggunakan kad pengenalan palsu.

3

Bagaimanapun sepandai-pandai suspek menyembunyikan identiti, dia ternyata tidak terlepas daripada memiliki akaun Facebook. Malah dia boleh dikira aktif melayari laman sosial berkenaan dengan bilangan rakan melebihi 4,000 orang.


4

Menggunakan nama Ardi Ode Putra Katela, status terakhir dikemaskini suspek ialah ‘Jom balik kampung… selamat malam semua’ (Jum Blik kampung kita…. mat mlam all) dua hari sebelum melakukan pembunuhan kejam berkenaan.


5

Minat suspek terhadap duit juga dapat dilihat daripada beberapa gambar longgokan duit yang dimuatnaik suspek, barangkali diambilnya sendiri ketika bertugas.


10



Mungkin, inilah jadinya bila setiap hari terliur tengok duit depan mata. Sampai satu waktu, tak dapat mengawal nafsu lalu terjadilah tindakan gila pada 23 Oktober lalu!

9

Menerusi status-status dan bahasa yang digunakan juga, ternyata suspek berasal dari Indonesia.

81



Apa-apa pun, berdasarkan rekod kecekapan Polis DiRaja Malaysia selama ini, semoga suspek akan segera dapat diberkas dan dibawa ke muka pengadilan. – REM RAMZI

Artikel Menarik Lainnya



1 comments:

Anonymous said...

"Alhamdulillah...
menakjubkan buangett...
hidup Malaysia"
Hidup PDRM, syabas PDRM.
Dengan ini satu lagi kes baru - Penolong Pegawai Agama Islam Pahang ditembak mati. Harap PDRM dapat selesaikan kes ini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.