Ahmadinejad | Chavez Akan Kembali Turun Ke Bumi Bersama Imam Mahdi

Ahmadinejad | Chavez Akan Kembali Turun Ke Bumi Bersama Imam Mahdi | Ini lah ucapan pemimpin Syiah yang diagongkan oleh pengikutnya.
Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad dilaporkan telah berangkat ke Caracas untuk menghadiri pengebumian Hugo Chavez.


Ahmadinejad sangat memuji Chavez, dan membandingkannya dengan begitu suci sambil mengatakan bahawa Chavez akan kembali pada hari kebangkitan nanti bersama Isa.

Dalam ucapan takziah pada hari Rabu (6/3/2013), Ahmadinejad juga berkata"tidak diragukan lagi Chavez akan kembali ke bumi bersama-sama dengan Isa dan Imam Mahdi".

Ahmadinejad juga mengatakan bahawa Chavez akan "menegakkan keamanan, keadilan dan kebaikan" di dunia. Ahmadinejad percaya sesuatu yang "mencurigakan" telah menyebabkan kanser Chavez.

Presiden Syiah itu mempunyai hubungan erat dengan Chavez dan dua pemimpin itu sering bertemu selama beberapa tahun terakhir.
Read More

Dato' Dr Harun Din | Insaf Fitnah Anwar, Bapa Saiful Laksana Kewajiban Sebagai Islam

 Dato' Dr Harun Din | Insaf Fitnah Anwar, Bapa Saiful Laksana Kewajiban Sebagai Islam | Politik Malaysia semakin panas, isu pengakuan Bapa Saiful ini memerlukan masa kepada pihak kerajaan untuk spin perkara ini. Dan kepada pihak pembangkang ini merupakan tonik baru dalam menghadapi pilhanraya yang semakin dekat memandangkan Johor akan terbubar pada 23 April dan pihak kerajaaan harus membubarkan sebelum tarikh tersebut.


SHAH ALAM: Pengakuan bapa Saiful Bukhari bahawa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah atas tuduhan liwat dan menjadi mangsa fitnah merupakan suatu tindakan yang wajib dilakukan beliau.

Ini kerana seseorang Islam hendaklah insaf dengan tidak meneruskan kebatilan untuk kembali kepada kebenaran apabila menyedari kesilapan mereka.

Demikian menurut Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din dalam sidang media di Masjid Shah Alam di sini.

“Dia (Azlan Mohd Lazim) melaksanakan kewajipannya sebagai seorang Islam.

“Merujuk kepada kebenaran adalah lebih baik dari meneruskan kebatilan,” kata beliau selepas bertindak sebagai panelis dalam forum bertajuk ‘Mengangkat Martabat Ummah: Tanggung Jawab Siapa?’ malam tadi.

Semalam, bapa Saiful, Azlan Mohd Lazim memohon maaf kepada Anwar dengan mendakwa bahawa anaknya dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II.

Pada 9 Januari tahun lalu, Anwar dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur daripada tuduhan meliwat Saiful, yang merupakan pembantunya pada 26 Jun 2008 di sebuah kondominium di Kuala Lumpur.

Sementara itu, ketika mengulas isu sumpah laknat oleh Saiful, sambil merujuk kepada sebuah kejadian di zaman Nabi Muhammad SAW, Dr Haron berkata sumpah laknat hanya wajar dilakukan apabila berhadapan kes yang tidak boleh diselesaikan di mahkamah.

“Kaum Nasrani dakwa Allah ada anak dan oleh kerana ianya tidak dapat dibuktikan, Nabi Muhammad mengarahkan mereka bersumpah laknat untuk selesaikan perbalahan itu.

“Mengapa kita pula hendak mengundang laknat Allah sedangkan kes ini boleh diselesaikan di mahkamah,” ujar Dr Haron.

Dalam perkembangan isu calon Perdana Menteri dari Pakatan Rakyat, Dr Haron menegaskan PAS ketika ini lebih fokus kepada agenda menumbangkan Kerajaan Umno-BN dan hanya mengumumkan calon Perdana Menteri apabila misi tersebut berjaya.-sgk
Read More

Tazkirah Maghrib | Nasihat Dan Amanat Mujadid Imam Syahid Hassan Al Banna

Tazkirah Maghrib | Nasihat Dan Amanat Mujadid Imam Syahid Hassan Al Banna | Insya Allah segala pesanan akan tersemat di lubuk hati setiap pejuang Agama Allah, Takbirrr...Semoga Allah tempatkan aku bersama orang yang beriman di Akhirat nanti, sesungguhnya aku pun masih belajar dan banyak kekurangan...

Nasihat Imam syahid hassan al banna aku cedok dari http://zeera-wadiilmu.blogspot.com yang aku bukak untuk dengar zikir..

"wahai ikhwan, perlengkapkanlah dirimu dengan mendapat tarbiyah yang sahih dan pengalaman serta ujian yang terperinci... ujilah para bakal pejuang dengan amal yang kuat yang banyak, yang tidak disukai oleh mereka, yang membebankan mereka dan pisahkanlah mereka dengan hawa nafsu dan kebiasaan mereka agar mereka tahu apa itu HAKIKAT PERJUANGAN..."

.tarbiah bukan segalanya,,tp tnpa tarbiah segalanya sia2..

ANDAI perjuangan ini mudah pasti ramai yg menyertainya
ANDAI perjuangan ini singkat pasti ramai yg istiqomah
ANDAI perjuangan ini mnjanjikan kesenangan dunia pasti ramai yg tertarik pd ny

tp hakikat perjuangan bukan begitu,,
turun naiknya,,
sakit pedihnya,,
umpama kemanisan yg tdk trhingga..

ANDAI rebah >> bangkit semula
ANDAI terluka >> ingatlah janjinya

imam hasan albanna ade sebut ,, mungkin aku boleh menang jikalau berdebat dgn 10 org yang berilmu ,, tapi aku akan kalah jikalau berdebat dgn seorg yg tak berilmu(bodoh) ..
Read More

Kejam ( video ) | Tentera Syiah Menarik Janggut Ulama Sunni Sehingga Tercabut

Kejam | Tentera Syiah Menarik Janggut Ulama Sunni Sehingga Tercabut | Ini adalah salah satu kekejaman yang dilakukan oleh tentera Syiah terhadap Ulama yang menentang Bashar Al-Assad di Syria. Insya Allah kemenangan semakin hampir, kejahatan dan kekejaman mu pasti akan hancur ditelan kebenaran...Jom layan video ini


Read More

Terhangat | Bapa Saiful Mohon Maaf Pada Anwar, Dakwa Anaknya Dipergunakan Seorang Pegawai Perdana Menteri

Terhangat | Bapa Saiful Mohon Maaf Pada Anwar, Dakwa Anaknya Dipergunakan Seorang Pegawai Perdana Menteri | Kebenaran pasti terserlah, berbagai ujian dan dugaan telah ditempuh dalam menempuh fitnah yang begitu jahat, orang sanggup berbuat apa sahaja untuk duit. Orang berjuang mesti ada dugaan, hanya yang cekal dan tabah sahaja yang berjaya.
Bapa Saiful Bukhari hari ini memohon maaf kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dengan mendakwa bahawa anaknya telah dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II.

"Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah dan telah menjadi mangsa fitnah ini," kata Azlan Mohd Lazim dalam satu kenyataan yang dikeluarkan dalam satu sidang akhbar hari ini.

"Dengan ini saya  memohon maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan famili beliau. Beliau dan familinya telah banyak menderita dan sangsara akibat fitnah ini," tambahnya

Anwar telah dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari tahun lepas daripada tuduhan meliwat Saiful, yang merupakan pembantunya pada 26 Jun 2008 di sebuah kondominium di Kuala Lumpur.

Jabatan Peguam Negara telah merayu terhadap keputusan itu dan Mahkamah Rayuan akan mendengar kes pada 22 Julai.

Sumber: Malaysiakini.


Read More

Video Menarik | Ustaz Azhar Feat Ali XPDC ( Lagu Ciptaan Ustaz Azhar )

Video Menarik | Ustaz Azhar Feat Ali XPDC ( Lagu Ciptaan Ustaz Azhar ), Ustaz Azhar Goreng Gitar  | Ustaz Azhar bersama Sham Kamikaze, Ali XPDC, Bob Lokman di Padang Kota, Pulau Pinang.

Diharap semua dapat manfaat daripada lirik lagu ini, dakwah yang baik dalam membawa orang muda ke arah kebaikan. Jom layan video ini.

Read More

Kuasa Allah | Negara Syiah Kini Perperang Lawan Tikus Lebih Besar Dari Kucing

 
 Kuasa Allah | Negara Syiah Kini Perperang Lawan Tikus Lebih Besar Dari Kucing | Inilah kuasa Allah, setelah apa yang Syiah telah lakukan di Syria dan Iraq Allah telah menghantar Tikus untuk menghuru harakan negara Syiah.
Negara Syiah Iran yang 'khabarnya' terus menentang usaha Barat agar mereka dapat menyelesaikan projek nuklearnya, nampaknya kini telah ditugaskan oleh 'musuh' baru.

Times London melaporkan pada hari Selasa (19/2/2012) bahawa Badan Persekitaran Tehran ketika ini tengah berurusan dengan 'tentera' tikus yang bermaharajalela di 26 daerah di Teheran.

Menurut agensi tersebut, kerana racun yang digunakan untuk membunuh kawanan tikus kurang berkesan, akhirnya pasukan penembak tepat dikerahkan sebagai gantinya.

"Makhluk-makhluk ini telah tumbuh secara resisten terhadap racun tikus, sehingga dewan penanggulangan bencana Iran beralih ke cara yang tidak konvensional. Mereka telah mengarahkan 10 penembak tepat yang keluar pada waktu malam untuk memburu kawanan Tikus dengan senapang yang dilengkapi dengan teropong infra-merah, "Times melaporkan.

"Kami menggunakan racun kimia untuk membunuh tikus pada siang hari, dan penembak tepat pada waktu malam, seolah-olah ini menjadi seperti perang," kata Muhammad Hadi Heydarzadeh, Ketua Badan Lingkungan Hidup Tehran.

Menurut laporan itu, tikus yang diburu oleh pasukan penembak tepat, mempunyai berat 4.5 kilogram, jauh lebih berat dari tikus biasa. Kawanan tikus 'raksasa' ini menduduki wilayah Vali Asr, di mana jalan-jalan di bandar in dipenuhi dengan restoran dan gerai makanan segera.

Ismail Kahram, pensyarah universiti dan penasihat lingkungan bandar, mengatakan kepada laman Qudsonline.ir bahawa "Tikus-tikus ini nampaknya mempunyai mutasi genetik, mungkin sebagai akibat dari radiasi dan bahan kimia yang digunakan pada mereka."

"Mereka (tikus) sekarang jauh lebih besar dan kelihatan berbeza. Ini adalah perubahan yang biasanya memerlukan evolusi selama berjuta-juta tahun. Berat mereka telah melonjak dari 60 gram, kini mencapai lima kilogram. Bahkan, kucing sekarang lebih kecil daripada tikus-tikus ini, "kata Kahram.
 
Sumber: Detikislam.
Read More

Terkini | Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan!

Terkini | Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan! | Anwar Ibrahim telah memfailkan saman RM100 juta terhadap bekas pembantunya yang juga Presiden Parti Kebangsaan India Malaysia (MUIP) Nallakaruppan a/l Solaimala.

Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan!

Anwar Ibrahim menang kes saman fitnah yang dibawa Ketua Pembangkang itu ke atas bekas rakan sukan tenisnya, Nallakaruppan a/l Solaimalai berhubung kenyataan kononnya menerima wang sebanyak RM60 juta.

Satu kenyataan dikeluarkan hari ini menyebut, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membuat keputusan memihak kepada Anwar petang ini.

Pada 26 Mac lalu, Anwar Ibrahim telah memfailkan saman RM100 juta terhadap bekas pembantunya yang juga Presiden Parti Kebangsaan India Malaysia (MUIP), S Nallakaruppan dan akhbar Utusan .

Saman tersebut dibuat di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jalan Duta oleh ahli parlimen Subang yang juga peguam Anwar, Sivarasa Rasiah.

Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini melalui syarikat guaman Tetuan Daim & Gamany.

Selain menamakan Nallakaruppan sebagai defendan pertama, Anwar juga menamakan Utusan Melayu (Malaysia) Bhd sebagai defendan kedua dan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan Melayu Datuk Abdul Aziz Ishak sebagai defendan ketiga.

Dalam saman pemulanya, beliau mendakwa perkataaan-perkataan fitnah seperti yang dinyatakan di dalam laporan itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat untuk memburukkan dan mencemarkan reputasinya sebagai ketua pembangkang serta sebagai seorang ahli politik.

Anwar menuntut ganti rugi am sebanyak RM100 juta, ganti rugi teruk, ganti rugi teladan, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Beliau memohon satu injunksi bagi menghalang semua defendan dan ejen mereka daripada terus menyatakan atau menerbitkan perkataan-perkataan berunsurkan fitnah.

Selepas tempoh 48 jam yang diberikan untuk menari balik artikel yang diterbitkan oleh akhbar itu pada 20 Mac tamat, Anwar mengarahkan para peguamnya supaya meneruskan saman terhadap kedua-dua defendan.

Nallakaruppan dalam kenyataannya mencabar Anwar supaya mengheretnya ke mahkamah kununnya untuk membuktikan bahawa Anwar seorang pengamal biseksual (dua jenis) dan disiarkan di Utusan pada keesokannya.

Utusan pula yang berdepan dengan pelbagai tuntutan saman tidak dapat memberikan ulasan setelah dimaklumkan sebentar tadi.

Nallakaruppan mendakwa pernah melihat Anwar mengadakan hubungan seks dengan pelacur tetapi tidak dapat memberikan bukti kukuh serta hanya berdasarkan keterangan mulut dan percakapan yang dibuat oleh seorang lagi bekas pembantu Anwar, Ezam Mohd Noor dan Ummi Hafilda.

Ini sekaligus mematikan fitnah ahli parlimen Bayan Baru, Zahrain Mohamed Hashim yang menuduh Anwar tidak akan berani menyaman Nalla kerana takut rahsia terbongkar.
Sumber

P/S: Akibat mulut badan binasa, bagi akulah budaya fitnah memfitnah nie adalah perangai orang zaman Jahiliyyah. Apa kata kita bina Politik sihat dan baru, Politik yang menuntut idea dan kebijaksanaan dalam membangunkan Agama, bangsa dan negara.
Read More

Subhanallah | Allah Turunkan Rezeki Dengan Terdampar Beribu Ikan Pari Bernilai Tinggi Di Gaza ( Gambar )

Subhanallah / MAHA SUCI ALLAH | Allah turunkan rezeki dengan terdampar ikan-ikan pari di Gaza  |  Ikan Pari Terdampar, Berkah bagi Warga Gaza Palestin.
Subhanallah | Allah Turunkan Rezeki Dengan Terdampar Beribu Ikan Pari Bernilai Tinggi Di Gaza ( Gambar )


Puluhan ikan pari jenis Mobula secara misteri terdampar di pantai Gaza, Palestin, pada Rabu waktu tempatan. Peristiwa ini menjadi berkah tersendiri bagi warga Gaza yang merana akibat sekatan negara zionis Israel.

Dalam video yang boleh dilihat di Youtube, dilaporkan Daily Mail, seorang nelayan bernama Eyad Almadoun mengaku terkejut melihat pemandangan tersebut. Dia berkata, ikan pari ini terakhir dilihat di pantai Gaza enam tahun lalu.
Subhanallah | Allah Turunkan Rezeki Dengan Terdampar Beribu Ikan Pari Bernilai Tinggi Di Gaza ( Gambar )Dia berkata, biasanya warga Gaza mendapatkan ikan ini dari Mesir yang dihantar melalui terowong bawah tanah. Harganya juga sangat mahal.
Dia berkata, ini bukan kali pertama ikan terdampar di pantai tersebut. Sehari sebelumnya, sebanyak 220 ekor ikan terdampar di pantai dan dia yakin esok ikan yang terdampar akan lebih banyak lagi.

"Hari ini Tuhan menyediakannya untuk kami," kata dia.
Subhanallah | Allah Turunkan Rezeki Dengan Terdampar Beribu Ikan Pari Bernilai Tinggi Di Gaza ( Gambar )
   
Ikan pari Mobula ini mempunyai ciri sama dengan ikan pari manta. Mobula boleh mencapai panjang hingga lima meter dan berat lebih daripada 76 kilogram. Sekilo ikan jenis ini dijual di Gaza dengan harga enam atau tujuh shekel.

Ramai-ramai warga Gaza memotong ikan-ikan tersebut dan mengangkutnya menggunakan kereta tolak. "Kini baik orang kaya dan miskin boleh memasak ikan ini dan memakannya dengan nasi atau tomato," kata Almadoun.
Read More

Menarik Ustaz Azhar Idrus memasuki bidang lakonan | Ustaz Azhar Membintangi Filem "Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang" Arahan Pierre Andre |

Menarik Ustaz Azhar Idrus memasuki bidang lakonan | Ustaz Azhar Membintangi Filem  "Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang" Arahan Pierre Andre |

Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang"... Itulah Tajuk Filem Pertama Lakonan Ustaz Azhar Idrus ( Original ) Yang Akan Diarahkan Oleh Pierre Andre. Filem arahan Pierre Andre Dan Akan Diterbitkan Oleh Metrowealth.. Turut Berlakon Adalah Kumpulan SHIRO, Zalif Sidek & Along (Raja Lawak)...

gambar Ustaz Azhar Idrus

 Filem berunsur dakwah dan pengajaran, inilah indahnya Islam tidak melarang Hambanya untuk berhibur tetapi hendaklah berlandaskan hukum dan syariat. Semoga Filem yang akan dikeluarkan akan membuka bibit-bibit lembaran baru seni filem di Malaysia.


  Tak Sabar Tunggu Filem Nie... Yang Pasti, Semua Pelakon Dalam Filem Ini "Menutup Aurat". Filem Islamik Yang Pasti Pecah Panggung.

Sumber: FB

Lagi berita di mStar Online: 

Shiro Teruja Berlakon Disamping Ustaz Azhar Idrus


 
Shiro bakal muncul dengan filem pertama mereka berjudul Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang.
PETALING JAYA: Kumpulan Shiro berasa teruja apabila diberi peluang berlakon di samping penceramah motivasi Ustaz Azhar Idrus dalam filem terbaharu arahan Pierre Andre berjudul Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang.

Shiro yang dianggotai oleh Shahrul dan Ajak berkata, selain penampilan Azhar dalam filem itu, mereka juga tertarik dengan skrip yang mengangkat tema keislaman bersama unsur komedi.
"Setakat ini kami masih belum mempunyai adegan bersama beliau namun cukup teruja untuk berlakon di sampingnya kerana filem ini sarat dengan pelbagai pengajaran dan berbentuk keislaman," jelasnya kepada mStar Online ketika dihubungi pada Rabu.

Selain Shiro dan Ustaz Azhar Idrus, filem terbitan syarikat produksi Metrowealth International Group (MIG) itu turut menampilkan pelakon seperti Zalif Sidek dan Along (Raja Lawak).

 

Ustaz Azhar Idrus
Dalam pada itu, Shahrul berkata, filem pertama mereka itu adalah projek istimewa bersama MIG dan tidak berhasrat untuk menyertai syarikat produksi itu untuk menguruskan kerjaya lakonan mereka.

Jelas Shahrul, Shiro selesa dengan pengurusan Astro Entertainment yang menguruskan kerjaya seni mereka sejak menjuarai program Raja Lawak musim keenam.

Dalam perkembangan lain, Shahrul berkata, kumpulan Shiro juga akan tampil dengan sebuah single khas buat peminat dan yakin kehadiran mereka sebagai penyanyi dapat diterima ramai.
Kata Shahrul, Ajak akan bertindak sebagai vokalis utama dan dia akan lebih kepada rap dalam lagu itu nanti.

Dalam pada itu selain sedang berada di lokasi penggambaran filem Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang, Shiro juga akan mengendalikan sebuah program sendiri bertajuk Shiro - Bermulanya Sebuah Cerita selain bertindak sebagai pengacara sebuah program realiti, Tarung Muay Thai untuk saluran Bintang di Astro.

Read More

Sultan Sulu Kiram Menyeru Jin, Iblis Untuk Menentang Pasukan Tentera Malaysia Di Lahad Datu

Gempar!!! | Sultan Sulu Kiram Menyeru Jin, Iblis Untuk Menentang Pasukan Tentera Malaysia Di Lahad Datu

Disaat Tentera kita melawan Pengganas di Lahad Datu Sabah, mereka telah menggunakan bantuan Jin dan Syaitan yang akan menyesatkan mereka.

Bagi aku lah inilah salah satu dari perang saraf untuk melemahkan semangat Pahlawan kita di sana..Kalau betullah Jin dan Iblis ini boleh menolong kenapa tidak mempraktikkan cara ini juga di Palestin.hehe

Semoga Allah menyelamatkan tentera kita di sana, Ameeen
Penampakan Arwah, hehe..
Read More

Istihar Perang | Misuari istihar perang kalau Raja Muda Agmibuddin terkorban

Istihar Perang | Misuari istihar perang kalau Raja Muda Agmibuddin terkorban | Pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Nur Misuari memberi amaran kepada Malaysia agar tidak membunuh adik Sultan Sulu , Sultan Jamalul Kiram III, Raja Muda Agmibuddin Kiram dan pengikutnya di Sabah kerana ia dianggap mengisytiharkan perang ke atas kaum Tausug dan bekas kumpulan pemisah itu

TERKINI
Isytihar perang sekiranya Raja Muda Agmibuddin terkorban – Misuari
05 MAR 2013


 

 MANILA – Pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Nur Misuari memberi amaran kepada Malaysia agar tidak membunuh adik Sultan Sulu , Sultan Jamalul Kiram III, Raja Muda Agmibuddin Kiram dan pengikutnya di Sabah kerana ia dianggap mengisytiharkan perang ke atas kaum Tausug dan bekas kumpulan pemisah itu.

Portal berita Filipina, abs-cbnnews.com. melaporkan beliau sebagai memberi nasihat kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak :”Apabila anda membuat demikian, ia akan diibarat pengisytiharan perang ke atas orang kita dan MLNF. Ia adalah kewajipan suci kita melindungi orang kita.

“Setiap titik darah mereka suci kepada kita,” Misuari, dilaporkan berkata.

Pengasas MNLF itu yang menandatangani perjanjian perdamaian dengan kerajaan Ramos pada 1997, menganggap sebagai “spekulasi liar” sebarang insinuasi bahawa beliau sebagai dalang bagi tindakan diambil oleh pengikut Sulu Sultan Jamalul Kiram III di Sabah.

Katanya tindakan mengaitkannya kepada dakwaan konspirasi untuk membiayai tindakan Raja Muda Agbimuddin Kiram dan pengikutnya untuk mendesak tuntutan Kesultanan Sulu ke atas Sabah adalah tidak bertanggungjawab.

“Ia semua spekulasi liar. Pertama sekali saya tidak meminta sesiapa melakukannya. Saya tidak boleh melangkaui perana Sultan,” katanya.

“Untuk membiayainya adalah bukan persoalan. Sekiranya saya kayapun mengapa saya patut membiayai petualang pengikut Sultan? Hanya kira-kira 200 orang. Ia bukan cara saya melakukan sesuatu,” tambah beliau.

Misuari berkata sebagai ketua MNLF, beliau boleh menggerakkan 4,000 pepejuang untuk memburu penjahat Abu Sayyaf yang menjadikan beberapa warga asing sebagai tebusan di Mindanao.

Katanya beliau menghantar lebih ramai pasukan semasa insiden tebusan Sipadan pada April 2000 selepas diarah oleh Presiden Joseph Estrada dahulu.

“Adalalah tidak bertanggungjawab untuk sesiapa yang membuat spekulasi saya terlibat dalam kegilaan ini.”

Pemimpin MNLF itu menyatakan kebimbangan tentang nasib Raja Muda Kiram dan pengikutnya selepas mereka dilaporkan dibom oleh jet pejuang Malaysia pada pagi tadi.-
abnxcess


 
Read More

Pacuan Empat Roda Berlogo UMNO Telah Melanggar Makcik Cina Sehingga Meninggal
Gambar Kemalangan yang akan anda saksikan nanti diharapkan menjadi satu PEDOMAN untuk kita......Memang benar tiada siapa pun mahu terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan jiwa dan MENJADI TANGGUNG JAWAB KITA MENJAGA KEHARMONIAN SEMUA KAUM tanpa BATASAN POLITIK.

Sebelum itu penulis turut SIMPATI dengan apa yang menimpa keluarga mangsa yang terkorban dalam kemalangan ini.......


Merujuk pada gambar dan pertengkaran yang berlaku dalam media Facebook ini, penulis cuma ingin berpesan.......JANGAN KITA LIBATKAN ISU PERKAUMAN ...


ISU siapa salah dan siapa benar ....tidak dapat dipastikan, tetapi mengeluarkan kenyataan seperti ini mengundang keadaan yang lebih parah.....BAYANGKAN JIKA KENDERAAN DARI PAKATAN RAKYAT YANG TERLIBAT? Adakah akan berlaku KEKECOHAN SEPERTI INI oleh PIHAK BARISAN NASIONAL.......

Tidak semua benda boleh dijadikan ALASAN dan dikaitkan dengan politik......hati hatilah......

P/S: Kita Asyik menuduh bahawa Umno itu parti perkauman, jangan kita ikut rentak Umno..Kemalangan tidak dijangka, kadang-kadang terkena keluarga kita..Berhati-hati dalam menyebarkan berita, jaga akhlak dalam penulisan kerana semua itu akan ditanya di Akhirat kelak.

 
Read More

Pengganas Sulu Tidak Akan Menyerah Malah Menegaskan Akan Berjuang Sehingga Titisan Darah Terakhir

KUALA LUMPUR: Laporan portal berita Philippine Daily Inquirer menyebut kumpulan bersenjata yang kini berdepan serangan pasukan keselamatan Malaysia, tidak akan menyerah malah menegaskan akan berjuang sehingga titisan darah terakhir.

Laporan itu menyebut, jurucakap kesultanan Sulu Abraham Idjirani (gambar) memberitahu demikian kepada satu stesen radio selepas dihubungi ketua kumpulan itu, Azzimudie melalui telefon."Tidak. Tidak menyerah," kata Idjirani, yang menambah Azzimudie dalam perbualan terakhir mereka melalui telefon memberitahunya bahawa mereka kini sedang "beristirahat".

Idjirani juga dilaporkan berkata, kumpulan bersenjata itu akan mencari jalan untuk keluar dari keadaan bahaya demi kelangsungan mereka.


Namun masa panggilan itu dibuat tidak dinyatakan.

Sementara itu, AFP melaporkan Jurucakap Presiden Benigno Aquino III berkata, Filipina telah melakukan sedaya upaya bagi mengelakkan pencerobohan di Sabah berakhir dengan pertempuran.

Namun katanya, kumpulan yang mendakwa pengikut kepada Jamalul Kiram III, pewaris kepada Sultan Sulu itu memilih 'jalan sendiri'.

Setiausaha Luar Filipina, Albert del Rosario pula dilaporkan masih berada di Kuala Lumpur untuk berunding dengan Menteri Luar di Malaysia bagi menyelesaikan kemelut itu.

Difahamkan Filipina meminta pihak berkuasa Malaysia untuk membantu menyediakan perjalanan keluar yang selamat dari Sabah untuk wanita Filipina dan mereka yang bukan penceroboh bersenjata.


Sumber: Harakah Daily
Read More

komander MNLF yang dilatih di Malaysia akan datang membantu pasukan Kesultanan Sulu di Sabah

Bekas ketua proganda Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Hadji Acmad Bayam mendakwa bahawa para komander MNLF yang dilatih di Malaysia akan datang membantu pasukan Kesultanan Sulu di Sabah.

NONEBayam memberitahu Buletin Manila bahawa MNLF dikatakan mempunyai simpanan senjata yang banyak yang mereka sembunyikan di Sabah selepas latihan mereka di sana, termasuk GI buatan Belgium dan FAL, yang didakwanya dibekalkan oleh pemimpin Libya ketika itu, Muammar Gaddafi, melalui Malaysia.

Beliau menyatakan keyakinannya bahawa senjata tersebut belum ditemui pasukan Malaysia kerana ia telah disembunyikan dengan baik oleh para komander MNLF yang tinggal di Sabah.

Bayam juga mendakwa ramai penduduk Filipina yang tinggal di Sabah telah menyertai perjuangan apa yang mereka anggap sebagai "kekejaman" Malaysia dan bahawa banyak pihak sedang berusaha untuk sampai ke Sabah bagi membantu pasukan Sulu.

Sumber: Malaysiakini
Read More

Terbaru | Dua kampung Tanjung Batu dan Kampung Tanjung Labian Di ceroboh Pengganas Di Lahad Datu

LAHAD DATU - Penduduk di Kampung Tanjung Batu dan Kampung Tanjung Labian di sini semalam gempar apabila menerima maklumat mendakwa sekumpulan 40 individu bersenjata mencurigakan yang menaiki dua buah bot mendarat di kawasan tersebut.
 Kehadiran kumpulan yang didakwa mempunyai kaitan dengan pengganas Sultan Sulu tersebut kemudian dilaporkan oleh seorang penduduk berusia 36 tahun di sebuah balai polis di sini.

Sumber memberitahu, lelaki tersebut memberitahu dia menerima panggilan daripada seorang ketua kampung pada pukul 8.45 pagi semalam yang mendakwa melihat kehadiran sekumpulan lelaki yang menaiki dua buah bot besar kelmarin.

"Laporan itu juga menyebut lelaki bersenjata tersebut telah membeli makanan secara pukal sekaligus menggemparkan penduduk di dua buah kampung tersebut" katanya.

Sementara itu, seorang penduduk Kampung Tanjung Labian dikenali sebagai Ridal, 32, mendakwa, dia terdengar bunyi teriakan orang yang berlari menuju ke sebuah dewan.

"Kami kemudian nampak ada beberapa penduduk Kampung Tanjung Batu yang sama-sama menuju ke dewan. Mereka kata ternampak sekumpulan lelaki keluar dari kawasan ladang kelapa sawit menuju ke Kampung Tanjung Batu," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar ketika diminta mengulas mengenai perkara itu berkata, pihaknya sudah menghantar sepasukan anggota untuk memantau kawasan terbabit.
"Kita sedang menyiasat jika ada kumpulan yang benar-benar telah memasuki kedua-dua kampung berkenaan," kata beliau.

Bagaimanapun, menurut beliau, pada masa ini, keadaan di kedua-dua kampung itu terkawal dengan pasukan keselamatan sedang membuat kawalan rapi.
Dengan perkembangan terbaharu itu, pihak penceroboh kini telah masuk ke lima buah kampung dengan didahului Kampung Tanduo sejak 12 Februari lalu sebelum diikuti Kampung Seri Jaya, Siminul dekat Semporna dan Kunak. 

Kampung Tanjung Batu dan Kampung Labian terletak kira-kira empat kilometer dari Kampung Tanduo.

Luas kawasan yang diceroboh kira-kira 500 meter persegi.
Ketika pertempuran antara pengganas Sultan Sulu dengan pihak polis di Kampung Tanduo, dua anggota polis Komando VAT 69 telah disahkan meninggal dunia. Mereka ialah Inspektor Zulkifli Mamat, 29, dan Koperal Sabarudin Daud, 46. 

Zulkifli kemudian dinaikkan pangkat kepada Asisten Superintendan manakala Sabarudin pula mendapat pangkat Sarjan.
Tiga pula cedera iaitu Koperal Azman Ampong, 38, Koperal Mohd. Tarmizi Hashim, 32, dan Konstable Mohamad Qaiyumaiqal, 22.

Polis yang membuat serangan balas kemudian telah menembak mati seramai 12 orang pengganas.
Sementara itu di Kampung Seri Jaya pula, seramai enam anggota termasuk seorang pegawai disahkan meninggal dunia.

Mereka ialah Superintendan Ibrahim Lebar, 52; Lans Koperal Mohd. Azrul Tukiran, 27; Sarjan Abdul Azis Sakirun, 48; Koperal Salam Togiran, 42; Asisten Superintendan Michael Padel, 36, dan Sarjan Baharin Hamit, 49.
Jumlah pengganas yang dibunuh juga seramai enam orang.

Artikel Penuh: Kosmo
Read More

Siapa Sebenarnya Dalang | Misuari dakwa 'mereka ke Sabah selepas janji Najib'

MANILA: Menurut laporan Manila Buletin Publishing Corporation (mb.com.ph), pengasas MNLF Nur Misuari mendakwa tentera Sulu ke Sabah selepas mendengar janji dari Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak.

Menurut laporan bertarikh 21 Februari 2013 bertajuk "Don’t Harm Sultan’s Men, Nur Warns Malaysia", Misuari berkata, ketika beliau di Jolo, Sulu beliau terdengar bahawa adik kepada Sultan Jamalul Kiram III, Agbimuddin Kiram telah merentas lautan kerana mereka telah dijanjikan untuk ditempatkan di Sabah.

Oleh itu, Misuari merayu Najib untuk bertindak dengan cermat dalam menghadapi pemberontak Filipina yang kini telah membunuh lapan anggota polis Malaysia di Sabah dalam pertempuran berdarah di Lahad Datu dan juga Semporna.

Misuari juga mendakwa Agbimuddin mungkin ke Sabah untuk menunjukkan ketidaksabaran terhadap tuntutan mereka.


(Gambar Esmail Kiram 11 dengan Najib dalam satu majlis...dari facebook Esmail D. Kiram 11)

"Perkara ini perlu diselia oleh mereka yang lebih tenang," beliau berkata, sambil menambah ia adalah lebih baik menunggu pilihanraya umum April ini untuk melihat siapa menjadi Perdana Menteri.

Misuari juga memberikan amaran kepada Malaysia untuk menyelesaikan pertempuran di Sabah dengan aman.

Jika tidak, pasukannya akan memberikan bantuan kepada Kiram, ugut Misuari (gambar).

Laporan penuh artikel yang ditulis oleh Edd K.Usman boleh dibaca di sini.

http://www.mb.com.ph

Penafian Misuari

Sementara itu media yang sama melaporkan, Sabtu lepas ketika bercakap di Davao City, Nur Misuari menafikan penglibatan beliau dengan apa yang berlaku di Sabah sekarang.

Misuari menafikan penglibatan ini ketika pertemuan lewat malam dengan Timbalan Datuk Bandar Davao City, Rodrigo Duterte di Hotel Royal Mandaya Sabtu, 2 Mac lepas.

"Mereka mendakwa saya memberikan semangat," kata Misuari disamping mendakwa beliau memberikan bantuan kewangan kepada kumpulan Kiram ini.

“Saya bersama isteri hampir sebulan di Afrika, Malayo kami," kata Misuari semasa pertemuan tersebut.

Lagipun, katanya, dia tidak mempunyai wang untuk membantu mereka. "Di mana saya nak dapatkan wang itu membantu mereka," tambahnya.

Sumber: harakahdaily
Read More

Mengaku pun | Exco Pemuda Umno Lokman Adam berkata, beliau sememangnya pernah menjadi penasihat kepada Sultan Sulu yang "diiktiraf" kerajaan Malaysia


Exco Pemuda Umno Lokman Adam berkata, beliau sememangnya pernah menjadi penasihat kepada Sultan Sulu yang "diiktiraf" kerajaan Malaysia, Sultan Roodinood Julaspi Kiram pada tahun 2005 hingga 2006|


Menurut Lokman, pelantikan beliau sebagai penasihat bagi anak kepada Sultan Julaspi Kiram itu bertujuan untuk membantu urusan dengan kerajaan Malaysia berhubung kebajikan mereka.

"Saya akui, saya pernah dilantik oleh Sultan Sulu yang sebenar iaitu Sultan Roodinood, anak kepada Sultan Julaspi Kiram sebagai penasihat beliau sekitar tahun 2005 untuk berurusan dengan kerajaan Malaysia berhubung kebajikan mereka.

"Saya juga akui pernah mencetak kad nama jawatan tersebut bagi urusan rasmi dengan kerajaan Malaysia. Untuk pengesahan perkara ini, anda boleh merujuk kepada menteri luar pada ketika itu, Tan Sri Syed Hamid Albar," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Lokman berkata demikian bagi menjawab dakwaan Naib Presiden PKR Tian Chua di dalam laman sosial Twitter yang menulis: "Rakan saya dalam ISA mungkin boleh bantu menyelesaikan krisis di Sabah dengan rundingan."
Dalam tulisan berkenaan Tian turut memuatkan gambar kad nama Lokman dengan jawatan "Penasihat Sultan".

Tian menimbulkan perkara itu selepas blog pro-BN menurutnya menyiarkan berita palsu bahawa beliau menghina anggota keselamatan yang maut akibat serangan penceroboh di pantai timur Sabah sebagai "komando mati katak".

Katanya, penulis blog berkenaan mendakwa beliau menyebut demikian dalam satu ceramah di Puchong, sedangkan beliau berada di Johor pada waktu itu.

Beliau juga tidak pernah melafazkan kenyataan tersebut, yang didakwanya ditimbulkan untuk mencemarkan imej beliau, kata MP Batu itu.

Sumber: Malaysiakini

P/S: Baguslah dah mengaku pun, bayangkan kalau pihak pembangkang yang terlibat mahunya di siarkan dalam media massa 3 tahun..

Malangnya negara Malaysia ku yang tecinta ini, katanya negara demokrasi yang bebas tetapi seperti negara Autokrasi dan berkuasa mutlak..hehe
Read More

Penjelasan Tian Chua nafi sebut komando polis 'mati katak'


Naib Presiden PKR Tian Chua menafikan dakwaan bahawa beliau menghina pembunuhan komando polis negara sebagai "mati katak" dalam satu ceramah yang didakwa dihadirinya di Puchong.

MP Batu itu berkata, beliau tidak berada di Puchong dan tidak melafazkan kenyataan tersebut, yang didakwanya ditimbulkan untuk mencemarkan imej beliau. 

NONE"Semalam beberapa blog pro BN menyiarkan berita palsu bahawa saya telah menghina pembunuhan anggota keselamatan kita dengan istilah "komando mati katak" di satu ceramah di Puchong.

"Ini adalah cerita palsu dan tidak benar sama sekali. Semalam saya tiada di Puchong dan tidak pernah beri ucapan menghina pengorbanan pasukan keselamatan.
"Sebenarnya saya berada di Johor dan dalam semua ucapan saya, saya menyatakan keyakinan dan sokongan saya terhadap pasukan keselamatan," katanya dalam satu kenyataan media hari ini. 

Selain itu, ketika dihubungi, Tian Chua atau nama sebenarnya Chua Tian Chang berkata, berita palsu itu dibuat bagi menimbulkan kebencian orang ramai terhadapnya dengan mengeluarkan kenyataan yang tidak dibuat oleh beliau. 

"Selain berita palsu, mereka meminta pembaca terutamanya anggota polis dan tentera untuk menghantar SMS dan hubungi saya untuk nyatakan bantahan mereka," katanya. 

Ahli Parlimen Batu itu juga telah menulis di laman sosial Twitter bagi menafikan dakwaan terhadap kenyataannya itu. 

Tindakan undang-undang
Sehubungan itu, Tian Chua berkata, beliau kini sedang mempertimbang untuk mengambil tindakan undang-undang berhubung berita palsu yang bertujuan untuk menjatuhkannya. 

"Saya menyeru semua rakyat Malaysia agar tidak percaya dengan propaganda yang berniat jahat ini. Apa yang diperlukan sekarang adalah rakyat perlu bersatu dan memberi sokongan kepada pasukan keselamatan kita dan tidak percaya helah politik murahan yang bertujuan untuk memburukkan pembangkang," katanya. 

Hari ini, beberapa akhbar arus perdana termasuk Utusan Malaysia melaporkan beberapa individu dan NGO di beberapa negeri membuat laporan polis terhadap Tian Chua. 

Mereka telah menggesa pihak berkuasa untuk mengambil tindakan ke atas Tian Chua berhubung kenyataan yang dibuat. 

Sehingga kini, lapan orang anggota keselamatan telah meninggal dunia di Sabah berikutan pertempuran yang bermula Jumaat lalu. 

Inspektor Zulkifli Mamat dan Koperal Sabarudin Daud telah terbunuh pada Jumaat lalu berhampiran Kampung Tanduo, Lahad Datu. Enam lagi terbunuh dalam serangan di Semporna pada hari Sabtu lalu.

Sumber: Malaysi
Read More

SEMASA Utusan dan TV3 Mohon Maaf Kepada Anwar Ibrahim Atau Disaman RM 100 juta


PETALING JAYA 4 MAC : Suratkhabar Utusan Melayu Malaysia Bhd (Utusan) dan Sistem Televisyen Malaysia Berhad (TV3) digesa menarik balik dakwaan tidak berasas berkaitan pencerobohan di Lahad Datu dalam tempoh 24 jam |Ia berkenaan dakwaan Utusan bertarikh 2 Mac lepas di muka hadapan bertajuk “Ketua Pembangkang dikaitkan dengan Pencerobohan” dan di muka surat 10 bertajuk “Tiga Kumpulan jadi dalang,” itu cuba mengaitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Laporan Utusan itu dilaporkan semula oleh TV3 di dalam siaran siaran berita Buletin Utama pada Mac 2.

Peguam, N Surendran berkata, jika pihak Utusan dan TV3 tidak memberikan sebarang respon dan meminta maaf, pihaknya akan memfailkan saman berjumlah RM 100 juta masing-masing terhadap mereka.

“Ini adalah satu kenyataan yang tidak berasas, fitnah dan jahat.

“Kita telah menghantar surat kepada pihak Utusan untuk menuntut menarik balik dakwaan itu dan membuat kenyataan maaf secara terbuka,” kata Surendran dalam sidang media di Ibu Pejabat PKR di sini.

“Kita meminta tuduhan tidak berasas itu ditarik balik dengan segera dan TV3 juga perlu meminta maaf dan membayar ganti rugi kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim,” tegas beliau.

Kata beliau, Anwar Ibrahim memandang serius tuduhan yang dilemparkan kerana ia merupakan serangan peribadi jahat dan percubaan untuk mengeluarkan fakta palsu kejadian pencerobohan yang berlaku di Lahad Datu.

“Ini amat serius kerana melibatkan keselamatan negara kerana mengelurkan kenyataan palsu berhubung isu itu,” kata Surendran.

Turut hadir sama dalam sidang media itu peguam Latheefa Koya.-sku
Read More

ENAM POLIS TERKORBAN, ENAM ANGGOTA KUMPULAN BERSENJATA TERBUNUH DI SEMPORNA

LAHAD DATU, 3 Mac - Seorang lagi anggota polis terkorban dalam
serangan hendap sekumpulan lelaki bersenjata di Kampung Sri Jaya, Siminul, Semporna, Sabah
|   menjadikan jumlah terkini anggota polis yang terkorban dalam insiden tersebut kepada enam orang.


Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata enam anggota kumpulan bersenjata itu juga terbunuh dalam kejadian pukul 8 malam di perkampungan atas air itu.

Dalam operasi 'menyelamat' yang dilancarkan hari ini dan berakhir kira-kira 7 malam, Ismail berkata polis turut berjaya mengeluarkan 19 anggota polis dengan selamat dari Kampung Sri Jaya Simunul itu.

Dalam sidang media kira-kira 9 malam ini di Felda Sahabat, Kampung Tanduo di sini, Ismail berkata enam mayat anggota polis yang terkorban itu di hantar ke Hospital Semporna.

"Identiti mangsa akan dimaklumkan kepada anggota keluarga terlebih dahulu sebelum dipaparkan di media sosial rasmi PDRM," katanya. - BERNAMA
Read More

Terkini, seorang unit keamanan Malaysia dipenggal kepala oleh penganas Sulu.

Terkini, seorang unit keamanan Malaysia dipenggal kepala oleh penganas Sulu. Menurut sumber yang berada di Bandar Semporna,Seorang pegawai dan empat anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) terkorban dalam serangan hendap oleh sekumpulan lelaki bersenjata di Kampung Sri Jaya, Siminul, Semporna, Sabah, Sabtu.
 gambar hiasan sahaja
Insiden di lokasi tersebut telah mengorbankan 5 anggota polis berlaku dengan amat kejam mereka telah bergegas ke lokasi kerana mendapat laporan kononnya terhadap sekumpulan lelaki bersenjata api,Tiba ditempat kejadian, Anggota polis itu ditembak semasa menuju ke sebuah premis di kampung berkenaan dan mereka membalas tembakan untuk mempertahankan diri,seorang ditembak tepat dikepala manakala 3 orang lagi ditembak dengan menggunakan mesingan. Seorang lagi pada ketika itu dijadikan tembusan dan berakhir dengan kepalanya dipenggal.

Kejadian di perkampungan atas air pada pukul 8 malam itu turut menyebabkan dua anggota kumpulan bersenjata terbabit terbunuh.

Kelima-lima anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Semporna itu ditugas untuk menjalankan siasatan di kampung berkenaan berikutan polis mendapat maklumat mengenai sekumpulan lelaki bersenjata di kampung itu.

Sumber: FB
Read More

Salih Yaakob Mahu Tumpu Ibadat Dan Keluarga

Salih Yaakob Mahu Tumpu Ibadat Dan Keluarga | Ekoran daripada kejadian pelakon dan pelawak, Salih Yaakob membuat video lakonannya di Youtube, Salih yang juga penyampai radio Sinar FM dikatakan bakal meninggalkan bidang seni.

 “Jiwa saya tidak lagi tertarik dengan kehidupan sebagai artis dan saya memang berhasrat untuk tidak lagi terbabit dalam bidang seni termasuk sebagai penyampai radio.

“Hasrat ini sudah saya pendam sejak 2011 lagi, tetapi terpaksa melengahkan hasrat itu kerana beberapa masalah,” kata Salih Yaakob, 52, yang dipetik dari Harian Metro, hari ini.

Tambah Salih, keinginan itu semakin kuat apabila dia dikecam oleh segelintir pihak apabila mengeluarkan video seperti itu.

Bagaimanapun, Salih yang bergelar anak seni sepanjang 33 tahun berkata, klip video itu bukan satu-satunya faktor yang menyebabkan dia ingin bersara tetapi dia juga kini mahu memberi lebih tumpuan pada perniagaan dan keluarga.

Kata Salih, atas faktor umur juga, dia mahu memperbanyakkan amal ibadat selain menyempurnakan tanggungjawab terhadap empat isteri dan 11 anaknya.

“Memang sedih membuat keputusan sebegini tetapi apakan daya, itu keinginan yang saya mahukan,” katanya.

Sementara itu, beberapa hari lalu, Salih telah merakamkan cereka pendek di laman YouTube berjudul Bangkang dari Longkang.

Cereka pendek berdurasi kira-kira tiga minit yang memaparkan situasi di sebuah ceramah parti politik itu turut disertai seorang lagi rakan pelawaknya, Nabil Ahmad.

Kesannya, Salih mendapat kritikan meluas daripada pihak penyokong parti pembangkang, bahkan stesen radio Sinar FM turut diugut untuk diboikot.

“Kecaman yang saya terima berikutan pembabitan dalam klip video itu mungkin petunjuk Tuhan untuk saya menamatkan kehidupan sebagai anak seni,” katanya. – MyNewsHub
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.