” Penggemar Daging Orang Utan Mendakwa Lebih Lazat Dari Daging Lembu Dan Babi “

 Penggemar Daging Orang Utan Mendakwa Lebih Lazat  Dari Daging Lembu Dan Babi |  -PENDUDUK di sebuah perkampungan di Kalimantan, Indonesia melakukan tindakan mengejutkan apabila gemar memasak dan memakan daging Orang Utan. 
 
” Penggemar Daging Orang Utan Mendakwa Lebih Lazat  Dari Daging Lembu Dan Babi “
 
Mereka bagaimanapun mendakwa tidak memburu dan membunuh Orang Utan tersebut tetapi menemuinya ketika sudah mati ditembak pemburu lain yang menyangkakan ia seekor rusa.

Jadi hujah mereka, adalah lebih baik jika Orang Utan itu dijadikan hidangan daripada dibiarkan begitu sahaja.

“Dagingnya panas seperti rusa, keras tapi sedap daripada daging lembu dan babi,” ujar Hanafi, 58, salah seorang yang merasa hidangan tersebut.

Kawannya yang merupakan penduduk kampung sama, Ignasius Mandor, 50, pula mengeringkan tulang orang utan tersebut dan menyimpannya.

Susulan kejadian ini, Agensi Pemuliharaan Sumber Asli Indonesia menahan tiga lelaki, Khamis lalu setelah siasatan mendapati dakwaan orang utan tersebut sudah mati ketika ditemui rupanya hanya satu helah.

Perkara ini tersebar selepas gambar-gambar lelaki terbabit memasak dan menyimpan tulang orang utan dikongsikan sempena Minggu Kesedaran Orang-utan anjuran sebuah organisasi, minggu lalu.

Orang Utan merupakan spesies terancam yang kian pupus akibat aktiviti penebangan hutan untuk dijadikan ladang kelapa sawit.

Kini Orang Utan hanya boleh ditemi di sekitar hutan Kalimantan dan Sumatera sahaja. – Dailymail
Read More

AZAB KUBUR | Kisah Diceritakan Oleh PENGGALI KUBUR

AZAB KUBUR | Kisah Diceritakan Oleh PENGGALI KUBUR | 7 azab yang dilihat pengali kubur Terdapat seorang pemuda yang kerjanya adalah menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual.


Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang alim/ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s.w.t.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Read More

[GAMBAR DAN VIDEO] PENGAWAL KESELAMATAN Suspek Rompak Dan Bunuh Di Ambank DITANGKAP | Kes Rompak Dan Bunuh Pegawai Ambank Telah Berjaya Diselesaikan


[GAMBAR DAN VIDEO] PENGAWAL KESELAMATAN Suspek Rompak Dan Bunuh Di Ambank DITANGKAP | Kes Rompak Dan Bunuh Pegawai Ambank Telah Berjaya Diselesaikan | Kalau korang masih ingat tragedi rompak dan tembak mati seorang pegawai bank cawangan Ambank  memang menjadi berita hangat sebelum ni.
Suspek Rompak, Bunuh di Ambank Ditangkap

Khabarnya suspek yang menembak mati seorang pegawai bank cawangan Ambank telah diberkas jam 7.00 pagi tadi di Kampung Belungkor, Kota Tinggi.
baca lagi & untuk tonton video eksklusif, klik TAJUK ENTRI ni
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.