HOT !! Gambar anggota Bomba real terbakar api !!


Ini bukan lakonan seperti dalam filem   tetapi gambar  real anggota bomba terbakar apabila tangki  silinder gas di sebuah kilang tayar yang tidak beroperasi  meletup ketika usaha memadamkan kebakaran .

Demi menjalankan tugas & tanggungjawab , badan beliau hampir terbakar hangus oleh api ...Ini lah tugas bomba yang mencabar. Aku dari dulu lagi memang respect giler kat Pasukan Bomba ini.

Kejadian ini berlaku di Kota Bharu. kejadian ini berpunca daripada Tangki Minyak diesel yang terbakar dan meletup di bahagian belakang kilang menyebabkan 10 anggota bomba terkena letupan dan 4 parah. Aku ucapkan takziah kepada mangsa yang terlibat, moga-moga cepat sembuh dan kembali bertugas. 

Jasa mu mungkin tidak dipandang oleh orang politk tapi kami rakyat menghormati kerja kamu...
Sumber gambar: Harian Metro

Artikel Menarik Lainnya



5 comments:

Herma Julianny said...

kesiannya...=(
ada yg meninggal ke??
sebab ucapan takziah ni utk ahli keluarga yg meninggal..huhu..

Iam Yanty said...

Inalillah , Keciannya. Kenapa tak pakai topeng dia. Argh....sedih la satu pengorbanan tu.

fizafantagirO said...

tadi baca email rasmi .. ni ayah kawan sekerja fiza yg cawangan kota bharu .. dlm email tu dorang bg gambar kt hospital .. moga2 beliau cepat sembuh .

Cik PensiL said...

haritu kami belajar dekat sekolah ..

kalau bbadan terbkar , kena golek2 atas tanah .

hehe :)

Jobless Girl said...

Memang bahaya Kerja bomba ni! Harap sia ni Sudah sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.