Di Antara PEMBOHONGAN Syiah Setelah Kewafatan Nabi Muhammad SAW | Menurut Kitab Dan Ulama Syiah

Di Antara PEMBOHONGAN Syiah Setelah Kewafatan Nabi Muhammad SAW | Menurut Kitab Dan Ulama Syiah | Di sini Abe nak kongsikan dengan semua Umat Islam tentang betapa sesatnya fahaman Syiah. Yang parahnya, VIRUS fahaman Syiah ini telahpun menular di Negara kita... Nauzubillah

1. Pengepungan rumah Imam Ali seramai 300 orang (Jannatul Khulud : Hal 19)

2. Sekitar rumah Imam Ali dinyalakan api hingga asap menyesakkan penghuni di dalamnya. Umar (Al Khattab) memerintahkan perkara tersebut sambil memekik, "Bakarlah rumah ini bersama penghuninya." (Ansabul Asyraf : 1/586, Al Milal Wan Nihal : Syahrastani 1/57)

3. Fatimah Az Zahra menjerit dari balik pintu namun beliau disebat oleh Umar Al Khattab dengan cemeti di lengannya hingga membulat bengkak seperti gelang berwarna hitam. (Al Hidayatul Kubra : Hal 178-179)

4. Umar Al Khattab menendang pintu hingga menggugurkan anak yang dikandung oleh Fatimah Az Zahra.

5. Sa'ad bin Ubadah telah dipijak oleh sahabat yang meyokong perlantikan Abu Bakar. Manakala Hubbab bin Munzir pula telah disumbatkan tanah ke dalam mulutnya dan mereka mematahkan hidungnya. (Tarikh Abu Zur'ah : Hal 111)

6. Sa'ad dibunuh di Syam oleh Muhammad bin Maslamah. Aisyah melafazkan syair mengenainya. Kemudian mereka merekacipta cerita bahawa Sa'ad dibunuh oleh jin. ( Al 'Iqdul Farid : 4/347).

 Allah dah membuka mata seluruh Umat Islam, siapa Syiah sebenarnya..

Artikel Menarik Lainnya0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makhluk Allah Bertandang

Search This Blog

Sembang Minggu ini ( Tersohor )

ENTRI TERBAIK

Google+ Followers

Kepada sesiapa yang ingin berurusan ataupun ingin menyumbang 'entri' untuk di'post'kan ke kakiSembang.com, sila email je Ambe di: admin@kakisembang.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.